3/29/2012

.things i need.

Hi guys! I only had math test today (which didn't turned out to be so easy...) so I was home before one o'clock. I've been searching some new things for my photographing hobby and I want them all and I want them now! But well my camera won't be paid until December so...
But well here's the products I found:
Photobucket
picture
picture
picture
Tamron would replace my Canon 60mm macro 2.8 'cause I think I prefer zoom-lenses better. But well I'm not sure about this one yet... I'm kinda keen on my Canon!
But that Sigma is the one I'm craving for! I think f/1.4 is too soft for my use, but I would really like to try this f/1.8. oh, and I think I have gone crazy 'cause when I saw the price I was just: "Oh that's so cheap!"
And well those studio equipment - do I really need to explain? But after all I think that's bit too much for me. I'm gonna start with couple softboxes or something like that.
I don't know how to call that fourth thing (can someone tell me?), but that's the only thing I'm going to buy in near future ('cause it's the only one I can afford :D). I have been searching it for months and finally I found the right one! They don't make these for my flash, but now I found out that this one Canon's model should also fit in mine.
Photobucket
This would be the most important investment, but as you can see it's super expensive. But then I wouldn't have to buy new computer for 7 years or so (or at least I couldn't afford new one :D). My own computer is Samsung NC10, which is netbook. And I can't see if I have used wrong ISO or if my photos are slightly unsharp. So after December I have to start saving even harder than I am already.

Is someone having the same cravings as I am? And if someone owns some of these products, could you please tell me what have you been thinking about them?

PS. I have too much to post and too less time!

11 comments:

 1. oii pitäis itekki hankkia uus objektiivi!

  ReplyDelete
 2. ja mitä noi valkoset laatikot on:O?

  ReplyDelete
 3. Ah kuolaan tota Sigman f1.8 :P Mutta veikkaan, että pitää ostaa toi kone ensin -.- (ellei porukat ostais sitä mulle ajokortin sijasta :D)

  ReplyDelete
 4. Vähä ihmettelin ku menin takas hallintapaneeliin ja sie oli tullu kaks kommentti sillä aikaa, ku vastasin Iirolle :D

  Mut siis Sara ne on sellasia "heijastinkuppeja" oon varma, että oot kyl nähny niitä joillain! Laitetaan siis lisäsalaman päähän.

  Ne hajottaa sen salamavalon, niin että sillä voi periaatteessa käyttää suoraakin salamaa, mutta se valo on kuitenkin melko pehmee. Tai et ne on käteviä esim ulkokuvauksessa (tarvin sellasen mm. mun kesän projektiin, ku se "läppä" ei hajota tarpeeks), kun ei voi heijastaa valoo katon kautta.

  Ja miks mä selitin tän näin huonosti? :D

  Ja tohon sun ekaan kommenttiin viitaten: Sisko surffaa vaatesivuilla kuolaten ja ite teen objektiivivertailua ihan silmät suurina - tulee aika nörde olo! :D

  ReplyDelete
 5. komppaan saraa: ah<3 toi on ps ihana toi tamron mulla siis sellane ja toimiiii

  ReplyDelete
 6. Toi Tamron tuntuu mulle vähä liian lyhyeks tollaseks "perusobjektiiviks", ku mul o se 18-200mm nyt ja oon niin tottunu siihen. Mutta sen canonin macron tilalle se vois periaattees olla ihan kiva.

  Luultavasti ton sigman kuitenkin ensin kotiutan :)

  Mut jos mennää pääsiäisenä kuvaileen, ni mä voisin kyl kokeilla sitä ja luonnollisesti, voit sitten kokeilla mun kameraa ;)

  ReplyDelete
 7. Anonymous3/31/2012

  Sen verran voin sanoo et Macbook on todellakin joka pennin arvonen ja tosiaan käyttöikä on miljoonakertaa normaalin tietokoneen ikä - nopeudesta ja akunkestosta sekä helppokäyttöisyydestä (...ja ulkonäöstä...) puhumattakaan! Ite säästin ja vuosi sitten hankin omani, enkä ole kyllä hetkeäkään katunut sitä - vaikka kauan kestikin säästää XDD

  ReplyDelete
 8. Jep, näin oon kuullu - itse siis en todellakaan ole mikään tietokonenero (pärjään kyllä ihan keskiverrosti kuitenkin ;D), joten en niistä paljoa tajua. Kaikki tietäväisemmät ihmiset ovat kovasti Macbookkia kuitenkin suositelleet ja Apple-uskovaiselle se olisi tietysti täydellinen.

  Helppokäyttöisyydestä kyllä täytyy sanoa eriävä mielipide, vaikka tottumuskysymyshän sekin on :) Koulussa on kuitenkin Macbook prot, että siellä pääsen treenailemaan ennen kuin omani kotiutan.

  Vähän heitin ilmaan ideaa iskälle, että 18v lahjaks ja ajokortin sijaan voisivat tälläsen mulle ostaa. Ja onhan ne ylppäritkin tulossa - 4 vuoden päästä -.-
  Ja eipä tollasen hankinta niin ongelma ois, jos joku kelpuuttais mut töihin! >: (

  ReplyDelete
 9. Pari mietettä hankintalistaan:

  #1 Vaihtoehto numero yksi ois varmasti tuo macbook. Kone ja varsinkin koneen näyttö on melkeimpä tärkein osa kuvaajalle, koska sillä on suurin vaikutus siihen, miten muut ihmiset kuvasi näkevät.

  #2 Noi bouncet (valkoiset nimeämättömät kapistukset) on aika turhakkeita, koska kukaan ei halua kuvata suoralla salamalla.

  #3 Studiovalot. Kuinka usein kuvatessasi pääset käyttämään pistorasiaa? Itse en ole ainakaan ulkoa löytänyt vielä yhtään. Studiovalot ja jalustat on tosi hankalia roudata mukana ja niiden käyttö on tosi hidasta. Loppujenlopuksi ne seisoo sulla jossain huoneen nurkassa ja on vaan tiellä, kun kesällä onkin kivempaa kuvata ulkona ja tuoda kuvaankin muuta, kuin tylsä valkoinen/musta tausta.

  #4 Objektiivi. Laajakulma vääristää kasvoja ja muitakin muotoja, toisaalta sisällä on tosi ahdasta, varsinkin croppikennoisella kameralla ..usein myös hieman hämärää. (ja tästä takasinpäin, jos ostaisit studiokamat, niin mahtuisitko kotonasi kuvaamaan muuten, kuin laajakulmalla 'studiossa'?

  f/2.8 on normaalizoomia vähän kirkkaampi, mutta kuitenkin aika pimeä. Sulla on jo yleiszoom mun käsityksen mukaan? Ja jos 60mm löytyy myös, niin suosittelisin ostamaan tuon 28mm Sigman + jonkun valovoimaisemman telen, esim. 85mm f/1.8, varsin kiva potrettilasi.

  + nuo hinnat. Kannattaa katella käytettyjä, optiikka on yleensä tosi hyvässä kunnossa, eikä kulu käytössä oikeastaan yhtään. Esim. www.digicamera.net tai www.kameralaukku.com foorumit toimii hyvinä kauppapaikkoina, käytettyä saa jopa puolella uuden hinnasta. :)

  ReplyDelete
 10. #1 Aivan oikeassa olet ja tuotahan mäkin tuossa tekstissä sanoin. Ongelma on vaan se, että sitä rahaa ei tälläsellä kohta 17-vuotiaalla lukiolaisella kauheasti ole :D

  #2 Eriävä mielipide tähän, juuri ostin omani ja mitä olen ehtinyt testailemaan - olen erittäin tyytyväinen! Tosin kunnolla se pääsee testiin vasta ensiviikonloppuna, kun on juhlakuvauseikka tulossa :) Onneksi oli halpa, jos koen sen myöhemmin turhakkeeksi!

  #3 Enemmän tuossa oli kyse valoista, kuin taustasta. Vaikka sekin on kyllä kiva, mitä olen testaillut. Studiokamat olisivat ehdottomasti näistä viimeisenä hankintalistallani :) Ja kun ne ajankohtaiseksi tulee, ostan pari akkukäyttöistä softboksia, jotka painaa yleensä sen pari kiloo, niin sellaisen nyt jaksaa ottaa minne vain. Mielestäni lisävalot tuovat miljöökuvaukseen mielenkiintoista lisää.

  #4 Jep tuota tamronia kokeilin kaverilta ja en ollut kyllä yhtään tyytyväinen. Tosin se lasi oli hieman rikkinäinenkin... Kuvia testailusta tulossa myöhemmin. Se on kuitenkin ehdottomasti yliviivattu listalta, kun tulin tulokseen, että oma zoomini on parempi (ei yhtä valovoimainen tosin). Uusin zoomini sitten, kun on oikeasti varaa.

  Tamronin tilalle olenkin nostanut juuri mainitsemasi 85mm 1.8 Canonilta. Siitä linssistä olen kuullut todella paljon hyvää ja hintakin ihan kohtuullinen.

  Tuo Sigma on kyllä ihan pakko hankinta ja näistä varmaan sen seuraavaksi ostan - eli ensivuonna, kun on kamera maksettu -.- Tarvitsen jonkun hieman laajemman lasin, kun tuo 60mm vetäs eilenkin aika tiukaks, kun kuvattiin ahtaassa tilassa.

  #5 Jep itse olen kyllä aivan saman huomannut. 60mm:ni sain reilusti halvemmalla ja siinäkään mitään kulumaa ole havaittavissa. Laitoin nämä uusien tuotteiden hinnat tähän, koska halusin lukijoille kuitenkin kertoa, missä hintaluokassa liikutaan. Ja käytettyjen hinnoista ei kauheasti jaksanut keskiarvoja laskemaan vain yhtä postausta varten :D

  Kiitos erittäin paljon näistä ohjeista! Kaikesta en ollut samaa mieltä, mutta kyllä sä helpotit vähän miettimään, missä järjestyksessä aijon mitäkin hommata :)

  ReplyDelete

Leave a comment!