5/27/2012

.video.As I promised here's the video I made for my photographing course. The name of the assignment was "Considered Style" and we had to make 5 to 10 pictures slideshow of it.

My idea was that how people tend to hide under their clothes and how clothes tell something about us to people who we live with. More the people the more we try to hide and give a good impression of ourselves with clothes. I tried to make this visible in the pictures taken in the center.

When there is only few people or only people we know, we can be more confident about ourselves and we don't need to make a statement by our clothes. Also then people are more relaxed and you can see it by their bodylanguage. This should be seen in the pictures where's the white dress is seen.

In nude pictures I was thinking how inside our head we can be exactly what we really are. We don't need clothes to prove something for ourselves.

I'm very happy with this project, but more time and planning could had been a nice thing also. I'll also want to know what do you think? And do you want to see more of the pictures from the center and the park?

PS. Check out the band's Facebook group in here: Punainen Korppi
~
TRANSLATION:
Elikkäs täs video, jonka tein valokuvauskurssille kouluun. Arvion saan ens torstaina ja jännittää! Tehtävänimikkeenä oli "Harkittu tyyli" ja siitä piti tehä 5-10 kuvan slideshow.

Mä lähin työstään tätä ideaa sen pohjalta, kuinka ihmisillä on tapana piilotella vaatteidensa alla ja kuinka vaatteet kertoo meistä jotain muille ihmisille. Mitä enemmän meil on ihmisii ympärillä, sitä enemmän me piilotellaan ja yritetään antaa vaatteilla hyvä vaikutus muihin. Tän pitäis näkyä noissa keskustassa otetuissa kuvissa.

Sitten taas, kun ympärillä on vaan muutama ihminen tai ihmisiä, jokka me tunnetaan, me pystytään oleen itsevarmempia ja me ei yritetä kokoajan vaikuttaa ihmisten mielikuviin meijän vaatteilla. Näis tilanteis ihmiset on myös rennompia ja niiden kehonkieli on vapaampaa. Ja näiden ajatusten pitäis taas näkyä noissa mekkokuvissa.

Nudekuvien pitäis kuvastaa sitä, mitä me ollaan meijän pään sisällä. Sillon meijän ei tarvi tehä vaikutusta itteemme tai kehenkään muuhun, eikä todistaa mitään vaatteiden avulla.

Ite oon tosi tyytyväinen, vaikka ei lisäaika ja -suunnittelukaan ois ollu pahitteeks. Mitä mieltä te ootte? Ja haluutteko nähä lisää noita kaupunki- ja näsinkalliokuvia?

PS. Käykääs tykkäileen bändin Facebook-sivusta täällä: Punainen Korppi

14 comments:

 1. tosi hienoja kuvia videossa. toivoisin että ite osaisin tolleen yhdistää kuvan ja pilvi taivaan, että ne menee niinkun päällekkäin :D ehkä se on jotain hyvin yksinkertaista jota mää en vaan tajua :) mut ei oo hirveesti tullu käytettyä kuvanmuokkaus ohjelmia.

  käyt vissiin taidepainoitteista lukiota? kun teillä on valokuvauskursseja. oon kateellinen. itsekin käyn erityislukiota, mutta musiikkipainoitteinen, joten ei oo paljoa kuviksen kursseja, eikä ainuttakaan valokuvaus kurssia... :(

  ReplyDelete
 2. Kiitos!
  Se on oikeesti tosi yksinkertanen juttu, mutta multa just toivottiin tutoriaaliakin siitä, et se tulee ensviikolla kunhan kerkeän koeviikoltani :-) Sillon viimestään säkin siis opit!

  Ja juup, käyn Tammerkosken lukiota täällä Tampereella ja oon pitkällä kuvislinjalla. Tampereelta ei taida löytyä yhtäkään ei-erityislukiota :-D

  Ei meilläkään oo, ku 4 valokuvauskurssia ja ainakin tää eka "valokuvauksen peruskurssi" oli aika plääh. Kaikkee perussettiä aukosta ja ISO-herkkyydestä :-D Ei mtn mulle uutta, mutta tää kurssi oli pakollinen mulle just ton kuvislinjan takia ni ei voi mitää.. Toivottavasti ne seuraavat ois vähä haastavampia! :-)

  Mut jos valokuvauskurssit kiinnostaa, niin kannattaa tarkistaa syksyn tullessa työväenopistojen yms. kurssit. Ite olin tän vuoden sellasella, joka oli nimellä "valokuvailmaisun perusteet" ja se oli ihan huippu! Jatkaisin ens vuonnakin sen jatkoryhmään, mutta oon Englannissa vaihdossa ni en voi :-( Ja parhaas tapaukses sä voisit saada siitä lukiokurssinkin!

  ReplyDelete
 3. olis mahtavaa jos heittelisit postausideoita tänne!
  http://iipoweekdays.blogspot.com/2012/05/ma-cherie-postaustoiveita.html

  ReplyDelete
 4. Ha, ku riittäis itellenikään, ni voiski heitellä :-D Mut mitä sitä turhaan aina tekee mitää spessupostauksia?

  ReplyDelete
 5. jep. koeviikot on ihana nimim. tällä hetkellä pitäisi lukea pitkää matikkaa....

  tutorial-postausta odotellessa..

  joo, kuvis kursseja on tullut etsittyä, mutta esim. tänä vuonna kaikki oli jo täynnä, kun löysin sen, kesällä niitä ei järjestetä (oi miksi???) ja tulee yleensä sellaseen aikaan, että on muuta harrastuksia, kun itsellä näitä harrastukisa riittä... ja se olis vaan peruskurssi, eli just jotain isoarvoja ja aukkoa yms. niin että kun ne osaan jo niin mikäs siinä. mutta ehkä sinne ens vuonna päästään tai ehkä jopa sattuu niin hyvin että löydän joitain parempia kursseja (:

  ReplyDelete
 6. Jep, niiden kanssa täytyy kyl olla ajoissa liikkeellä! Itelläkin meni eka niistä ryhmistä alle minuutissa täyteen, mut tokaan onneks ehin :-)

  Kannattaa ettii ennemmin just jotain ilmasupuolen kurssia, ku noita tekniikkakursseja. Ja toi oma kurssi oli vaan jokatoinen viikko, et jos sellanen lötyy ni sehän ois varmaan paras tai sit joku yhen viikonlopun kurssi esimerkiks. Toivottavasti sulle löytyy ees joku kurssi, jossa viihtyisit! :-)

  ReplyDelete
 7. joo, toivotaan (: ja voihan sitä aina ettii kaupungin muista lukioista iitä kursseja, tosin pääsy mahdollisuudet on aika pienet, kun oman koulun oppilaat menee edelle, niin että vaikka ehtisinki ajoissa ilmoittautua, niin mut varmaan viskattais sieltä pois. ne kuitenkin tosi suosittuja...

  ReplyDelete
 8. Mm... Mulla on onneks etuoikeus puolipitkien peruslinjalaisten yli kaikille kuviskursseille :-D Vaikka no... Meitä täyspitkän linjan opiskelijoitakin on niin paljon, et ei se kauheesti auta. Valokuvaukseskin tai olla 35 oppilasta, vaikka kurssi oli 23:lle :-D

  ReplyDelete
 9. Tämä oli mahtava! Hieno idea ja toteutus :) Ja tuo kuvislinja lukiossa on kyllä huippu juttu, meillä ainaki saa jotain pakollisia kursseja jättää pois niin sitten on paljon rennonpaakin :P

  ReplyDelete
 10. Kiitos! En tie tuleeko toi mun ajatus nyt kauheesti esille tossa videossa, mut menkööt...

  Joo mekin saadaa 8 pakollista kurssia pois, mut kaikista pakollisista pitää käydä väh. puolet kuitenkin. Kyl toi helpottaa, ku ei tarvi mennä jotain bilsaa ja mantsaa esim enempää ku yks kurssi! :-)

  ReplyDelete
 11. vadelma5/29/2012

  häh 4 valokuvauskurssia? oon vähän kateellinen........ t. viestintälinjalainen täältä samkesta jossa vaivaiset 2 kurssia valokuvausta :(((

  ReplyDelete
 12. Tän takia kannattaa olla tamlussa ;-) Meillä on liikkuvaakuvaakin neljä kurssia!

  ReplyDelete
 13. Täällä yksi joka opiskelee valokuvaajaksi, ensimmäinen vuosi ohi. Mekin ollaan tehty videoita koulussa. :>

  ReplyDelete
 14. Oi mäkin kyl mieluummin opiskelisin valokuvausta, ku istuisin jollain lukion tunneilla -.-

  ReplyDelete

Leave a comment!