8/08/2012

.polaroids.

panic! at the disco - let's kill tonight

blogi13
blogi12
blogi11
blogi10
blogi9
blogi8
blogi7
blogi6
blogi5
blogi4
blogi3
blogi2
blogi
I remembered that I haven't even told you that I bought polaroid camera! But now when I finally was able to scan these I thought it could be a good time to tell you. So my polaroid camera's model is instax 210 and it costed about 100€.
I think that it's quite obvious which photos are the first ones, but I think I'll learn this stuff in some point :-D
But well what do you think?
*****
Tajusin justiinsa, et en oo ees täällä blogissa maininnu, että oon tollasen hienouden ku polaroid-kameran ostanu! Mut siis nyt ku olin viimein ahkera ja skannasin kuvat, ajattelin et ois hyvä sauma. Eli siis mun toi polaroidini on instax 210 mallia ja makso about 100€.
Musta on aikas selvästi nähtävissä, mikkä noista on mun ekoja kuvia (vaikka en mä nytkää oo kuvannu ku 20kuvaa), mut uskon vahvasti et kyl mä tän homman vie joskus tuun haltsaan!
Mut mitäs tykkäätte?
PS. Neuvokaa joku, miten saan ton kommenttiboksin keskelle? Häirii, ku kaikki muu on keskellä ja se idiootti tuo reunas!

22 comments:

 1. oo mä ainaki tykkään noista polaroidkuvista, niissä on ihana tunnelma ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih kiitokset!
   Ja näiden polaroidien tyyli eroo kyl tosi paljon mun digikuvista :-)

   Delete
 2. Hei vähä makeit kuvii!

  ReplyDelete
 3. Really nice photos. I love polaroids and I'm so happy that people like you still uses the cameras.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh thank you! :-)
   And I think exactly like you! It's a shame that taking film pictures is so expensive nowadays 'cause althought I'd do it more :-(

   Delete
 4. kyllä polarodeissa on tunnelmaa ! ei mitää välii ottaako kuvia ekaa vai vikaa kertaa, kunhan onnistuu nappaan hienon hetken ja siinä näkyy muuta ku pelkkää mustaa tai pelkkää valkosta, nii näyttää vaa nii sairaan kivalta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siin on tietty fiilis myös ku saa sen kuvan saman tie kätee! :-D
   Mut muutama noistakin kuvista on vähän sellasia turhia tai sillee, mut olihan mun eka harjoteltava!

   Delete
 5. argh miksei mulloo skannerii :(( haluun kans valkoset reunat noihi messii :((( ja nää on kyl nii hienoi, annan ny vie julkistaki tunnustusta :D:D varsinki ufopallo on mahtava! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koita ottaa vie vähä kauempaa se kuva kuvasta, ni ehkä sä sit saat ne? :-)
   Kiitokset tästä julkisesta tunnustuksesta ja ufot on kivsui!

   Delete
 6. Hauskoja kuvia!! :D Aika tyyriitä noi polaroid kamerat... mut tietysti kaikki tietää, että noi on haluttuja!! Sä jaksoit kans käydä kattelees tota mun blogia aiemmin, niin aattelin että jos sua kiinnostaa niin Tumblrista löytyis jatkoa tolle blogger meiningille... käyhän kattoos :D http://swaggarnold.tumblr.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!
   Ja tolla kameralla onneks yllättävän halpaa tuo touhu :-D
   Ihmettelinkin mihin katosit ja tuun kyyläilee sun tumblria myös!

   Delete
 7. oi vau, just upeita! ihana fiilis näissä kuvissa. kyllä mullekin polaroid kelpais.. hei miten kallista sen käyttäminen on? (siis ton paperin hankkiminen tai jotain jne) =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih kiitos!
   Valkkasin kameran aikas pitkälti sen mukaan, minkä käyttäminen on halpaa :-) Ja siis ton filmit on vaan 22€/20kuvaa + 10€ toimituskulut, eli tilaa paljon kerralla ja yhessä kaverin kanssa vaikka. Plussaa on se, et noi tulee Suomesta eli kestää 2pv!
   Suosittelen kyllä, toi on ihan mahtipeli!

   Delete
 8. okei, kiitti infosta! pakkohan mun on nyt tollanen saada! :D

  ReplyDelete
 9. Oi ku kivoja, ihana tunnelma ilman mitään kikkoja. Oikeesti ihmiset on nykyään niin kiinni kaikes digitaalises ja kuvanmuokkauksessa ja kaikessa muussa (itseni mukaanlukien), että tommosella pelillä vois oikeesti oppia valokuvaan _hyvin_. Kun nykyään kaikilla teineillä on superkalliit järkkärit, ja kyllähän niillä saa hyviä kuvia kuka vaan räpsii. Ei siis tosiaan kaikki näin, esimerkiks sun kuvas on oikeesti hienoja & taidokkaita mutta niinhän se on - digikuvaus on niin helppoo.

  Lisään kyllä polaroidkameran toivelistalleni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!

   Mutta tohtisin olla erimieltä tuosta digikuvauksen helppoudesta. Se ehkä mielletään helpoksi sen takia, ettei kuvan ottamista tarvitse miettiä niin paljon - aina voi ottaa uuden kuvan jos edellinen meni pieleen. Digikuvaus on myös niin yleistä, verrattaen filmikuvaukseen, että ajatellaan, että kuka vain voi sen osata. Jos digikuvaus on niin helppoa, miksi monet blogit ja esim facebook on täynnä toinen toistaan huonompia kuvia?

   Vaikka kuva olisi laadullisesti hyvä, voi siinä olla monia asioita pielessä. Esimerkiksi se millaisen rajauksen tekee, vaikuttaa koko kuvan tunnelmaan tai millainen rytmi kuvassa olevilla objekteilla, esim. ihmisillä, on keskenään vaikuttaa, onko kuvaa miellyttävää katsoa. Entäpä liiallisen kliinisyyden ja häiriötekijöiden eliminoimisen raja?
   Esimerkiksi tälläisten asioiden kanssa painiskelen itse jatkuvasti. Itse tosin en ole mikään mestarikuvaaja, joten jollain paremmilla kuvaajilla, nuo saattavat tulla ajattelematta selkärangasta.

   Monet kuvittelevat, että järkkäri tuottaa aina hyviä kuvia, mutta entäpä kun hämärässä koitat ottaa kuvaa ilman salamaa automaatilla ja iso-herkkyys nousee - silloin ihmetellään, kuinka rakeinen kuva on ja ollaan heti vaihtamassa kameraa. Jos järkkäriään (tai mitä vain kameraa, jossa olisi muukin kuin automaatti valittavana) käyttää point and shoot -tyylisesti, niin silloin digikuvaus kenties onkin helppoa, koska kamera tekee kaiken työn. Silloin kun vaivautuu itse tekemään asetuksensa, huomaa että kuvatessa täytyy tehdä valintoja ja rakentaa omaa kuvaustyyliään, mikä taas ei olekkaan aina niin helppoa.
   Aloittelevat kuvaajat eivät myöskään ehkä tajua, kuinka moni asia kuvassa vaikuttaa, onko sitä miellyttävä katsoa, eivätkä kiinnitä siihen huomiota, jolloin kuvatessa ei tarvitse ajatella niin paljon, kuin silloin kun kuvaamisesta ja kuvista jo tietää jotain.

   Olen samaa mieltä kanssasi siinä, että filmikameralla kuvaaminen opettaa tiettyjä asioita, joita ei digikameralla voi ehkä tajuta. Mutta siitä olen erimieltä, että digikuvaus olisi helppoa.

   Mutta tosiaan; todellakin suosittelen polaroidia ja varsinkin tuota kyseistä, sillä sen filmitkin on ihan halpoja! :-)

   Delete
  2. Muotoilin kommenttini ehkä vähän epätarkasti, oma vika :P
   Olen samaa miletä kanssas. Tietysti täydellisen ja hyvänkin digikuvan tuottaminen on vaikeaa ja vaatii taitoa. Mutta harvoilla ihmisillä on silmää _oikeeesti hyville kuville_ ja niin monet pitää järkkärillä räpsittyjä kuvia ihan huippuina, koska eivät älyä sitä että kamera tekee kaiken työn. Kaikilla ei ole silmää sommittelulle, rajaukselle tai tunnelmalle. Tällöin keskenkertaisista kuvista tulee "hyviä", kun nähdään vain kuvanlaatu eikä kaikkia mainitsemiasi seikkoja.

   Itse en osaa järkkäreihin säätää asetuksia ollenkaan ja siksi ymmärrän että täydellisten asetusten löytäminen & oman tyylin niihin sopeuttaminen on vaikeaa.

   Delete
  3. Haha, nyt ymmärrän!

   Ihmettelinkin vähän, ku en oikein ois uskonu sul olevan tollasia mielipiteitä :-DD Onneks oikasit!

   Delete
 10. Anonymous8/09/2012

  Tää sun blogi on yks lemppareista! Oot kadehdittavan lahjakas kuvaaja jne.
  Ajattelin ehdottaa, että kun olet niin paljon kameran kanssa tekemisissä, että josko tekisit ns. "opetus"-postauksen joskus kaikista aukoista, valotusajoista jne. kun silläkin voi monen lukijan kuvat kummasti parantua? Sinä niistä ainakin tiedät:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hii olen otettu! suuret kiitokset! :-)

   Hmm.. en oikein tie tosta "opetus"-postauksesta, koska oon ite kuitenkin niin alottelija, et en tie kaikkia kikkoja ja tollai. Plus oon niin huono selittään mitään, et siitä tulis ihan huono :-D
   Nopeemmin ja helpommin ja tarkemmin löytyy tietoo, ku googlettaa!
   Mut pistetään korvantaa, jos tulee joskus sellanen into, et tekisin! :-))

   Delete

Leave a comment!