8/22/2012

.seven days left.

skins version - wild world

blogi3
blogi6
blogi4
blogi2
blogi
blogi7
blogi5
Only a week left in Finland and I must say, I could leave at right this second! I just really need to get to different circles and I'm just so ready to leave, that all this Finnish stuff just doesn't really get me excited. Of course I'll miss my family and friends, but it's only ten months, but there will be just so many new and interesting thing!

Last week I got my subjects and I'll be studying photography, media, textile and English language. I had the chance to choose all the subjects by myself. I'll be studying in sixth form, which is kinda like high school.
Somebody had already asked if I'll be wearing school uniform, but no. It would maybe be easier, cause we have a dress code that I'm not 100% sure of and I'm bit scared that I'll be wearing wrong kinda clothes on a first day. Well I won't be able to wear a dress, that's for sure! It should be decent length and I have no idea what's the decent length for English people :-D

Packinf is pain and I think it's the hardest thing in exchange-year. Well, of course it's not, but it really feels like it! I think that I have to send some of the stuff there, 'cause I can't close my suitcase. I'm not a big shopper so I don't have the guts to leave with only a few clothes. Plus I need to have school clothes and the free time clothes, 'cause I don't want to use only long trousers and plain tops.
In addition to clothes I only have very important stuff with me, like shoes, medicine, computer, souvenirs and my camera stuff! I wouldn't even consider leaving something to Finland :-D

Orientation camp in London must be the best! First I'll be seeing Judith, my new sister from german and also we'll be having all kind of fun stuff to do. For example will be visiting London Eye, St. Pauls, Buckingham Palace, Madame Tussauds, Camden Town and boeat trip to thames!
Quite tourist stuff, but I don't mind, 'cause I've never visited in London or even England! I can promise to do couple London-post afterwards ;-D

And hey if you have any tips for exchange-year or staying in England, I'll be more than happy if you could share them :-)
PS. I hope that no one is annoyed by these exchange-student posts!
*****
Viikko Suomessa oleilua vielä jäljellä ja pakko sanoa, että ei kyllä yhtään jaksais. Haluisin vaan nyt lähtee samantie! Kaipaan kipeesti maisemanvaihdosta ja oon jo niin asennoitunu lähtemiseen, ettei suomijutut enää kiinnosta. Totta kai mulla tulee ikävä perhettä ja kavereita, mutta se on vaan kymmenen kuukautta ja sie on kaikkee niin uutta ja niin kiinnostavaa!

Sain viime viikolla varmistettua mun kouluaineet ja tuun opiskeleen valokuvausta, mediaa, tekstiilikässää ja englanninkieltä. Sain valita noi kaikki aineet ite, eikä mulla ollu mitään pakollisia. Opiskelen siis sixth formilla, mikä vastais ikääku suomalaista lukioo.
Multa oltiinkin jo kyselty, että onko mulla koulupukua ja ei oo, vaikka se alkaa ton pukukoodin kanssa jo tuntuun helpommalta vaihtoehdolta. En oo siitä pukukoodista ihan 100% varma ja siks pelottaa, että ekana päivänä meen ihan väärin pukeutuneena. Hametta en ainakaan uskalla laittaa, ku koodi sanoo, että niiden pitää olla "tarpeeksi pitkiä", mitä ikinä se sit engelsmannien mielestä tarkottaakaan.

Pakkaaminen on tuskaa ja oon nyt sitä mieltä, että se on vaikein juttu koko vaihdossa. Eihän se tietysti niin mee, mutta siltä se tällä hetkellä tuntuu. Musta vähä tuntuu, että päädyn siihen ratkasuun, että osa kamoista lähetetään mulle. En oo mikään suuri shoppailuihminen, joten en uskalla lähtee hirveen vähillä vaatemäärillä liikenteeseen. Plus tarvin erikseen koulukelposiavaatteita ja vapaa-aikavaatteita, mua ei nimittäin kauheesti houkuta ajatus kulkee koko vuotta yksvärisis, printittömis topeis ja pitkissä housuissa.
Vaatteiden jälkeen sie onkin vaan välttämättömiä asioita, kuten kengät, lääkkeet, kone, tuliaiset ja kamera! Eikä kyl tulis mieleenkää mitää noista karsia :-D

Lontoon orientaatioleiri tulee varmaa olee huippu! Ensinnäkin tapaan Judithin, mun saksalaisen vaihtarisiskon, ekaa kertaa ja sen lisäks meille on järkätty vaikka mitä ohjelmaa. Leiri pitää sisällää mm. London Eyen, St. Paulsin katedraalin, Buckingham Palacen, Madame Tussaudsin, Camden Townin ja veneretken Thamesilla! Aika turistimeininki, mut ei haittaa mua, joka ei oo koskaan sinne Englanninmaalle päässy!
Lontoo-postauksia voi olla kyl luvassa sit muutama ;-)

Otan hei kaikkia vinkkejä vastaan liittyen vaihtovuoteen tai Englantiin ja juttuihin, joita sie pitäis kokee! Eli jos on jotain sydämellä, ni kertokaa ihmeessä :-)
PS. Toivottavasti ketään ei ärsytä nää mun vaihtarilöpinät!

19 comments:

 1. miten noi kuvat saa tollee leveiks? :D ää en osaa selittää. käy kattoos mun blogista
  http://grabsomeonespecial.blogspot.fi/
  nii en saa noit kuvii leveemiks ja sulla on tollaset hyvän leveet nii miten ne saa? :D:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä vaa lataan ne flickristä :-)

   Delete
 2. Anonymous8/22/2012

  Onko sulla flickr pro?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ku se ihan normi, mikskä sitä sit kutsutaankaan :-D

   Delete
  2. Anonymous8/23/2012

   Mut siinähän on 200 kuvan limit, ni miten saat kaikki kuvat sinne ilman prota? :o

   Delete
  3. Se limit on vaan kuviin, joita haluaa katella flickrin kautta. Eli siis ne kuvat katoo sun photostreamilta, mut ne pysyy silti täällä blogissa :-)

   Delete
  4. Anonymous8/23/2012

   aaa okeii kiitoss!! :D

   Delete
 3. vautsi, vai että englantii :D piäppä hauskaa siellä ! :) itelläkin mielen reunoilla pyörii että joku kaunis päivä jos vaihtariksi pääsis englantiin... :D taas aivan ihania kuvia ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hii näin ois suunnitelma :-) Ja todellakin suosittelen, vaikka vaihtovuosi ei menis niin ku on suunniteltu, ni varmasti se on silti sellanen kokemus, josta on hyötyä!
   Kiitos paljon ja kiva huomaa, et joku lukee tekstejäki :-D

   Delete
 4. Sähän oot jo ollu ihan törkeen kauan mun blogissa lukijana, mut huomasin vast äsken et sullaki on pirun siisti sivu! Lukijaksi tulin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo on sitä on tullu lueskeltua jo pidempään, tosi mahtava blogi!
   Kiitokset paljon ja tervetuloa joukkoon :-)

   Delete
 5. Toi eka kuva on aika bokehlicious, ja toiseks noi valon säteet. Tykkään myös tosta perhoskuvasta, koska kylläiset värit vaan toimii mulle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha hyvin kuvailtu :-D mut tykkään siin myös, et sie on vaan toi yks terälehti tarkkana ja muut onkin vähä sumeempia!
   Siin perhoskuvas värei ei oo ees kyllästetty paljoo - ilta-aurinko tekee tehtävänsä tollasis lämpimis sävyis ;-)
   Kiitokset!

   Delete
 6. Melkein tuli itku koska kissanpennut on liian söpöjä ;;_____;;

  Mun mielestä olis tosi hassua mennä pukukoodilliseen kouluun, mutta jos Englantiin pääsis niin en kyllä jaksais välittää. Oon vähän kade mutta myös ilonen puolestas, pidä hauskaa siä :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, toi on meijän naapurin kisu ja sen nimi on Nicolai :-D Söpö tapaus, vaikka kameraa vähä aristaakin - heti ku laski kameran pois, Nico juoksi syliin!

   Onhan se vähän ehkä hassua, mut tuskin se kovin isoja ongelmia mulle tuottaa, ku en muutenkaan kulje missää paljastavissa vaatteissa. Printtipaitojen ja shortsien käyttökielto vähä harmittaa kieltämättä (varsinkin ku shortsien lisäks omistan vaan kahet housut).
   Turhaan oot kade - ties mitä hauskaa sul on tiedos tulevana lukukautena! Ja toivotaan, et tulee olee hauskaa :-D

   Delete

Leave a comment!