9/05/2012

.london part one.

blogi2
blogi3
blogi4
blogi5
blogi6
blogi7
blogi
blogi8
blogi9
blogi10
I'm now safely in the host family and I was thinking about writing about the differences between England and Finland. Before that I want to tell you what we did in London!

At Wednesday we arrived in England and we were at our "hotel" about 5pm. We were living in King's College of London which is kinda like hotel during the Summer. The Wednesday evening went quickly when we were making new friends with the other students and listening some info. Well we did went to the grocery-store also and I made my first English shoppings: nectarines and water! Lame.

On Thursday we had a bus tour through London and we saw all the tourist stuff like St. Paul's, Buckingham Palace, The Tower Bridge etc. After bus tour we had some free time in The Tower of London and after that we walked to the other side of River Thames, 'cause we were going to the London Dungeon! It's this Horror walk thing which takes like 1,5h and there's real actresses, props and even a 4D theatre! It was super cool and I really recommend it!

On Friday we left early and went to the London Eye! It was maybe the best thin in this whole trip. There was a awesome view and luckily it was sunny day so you could actually see something from there. After that we had some time to shop, but we visited only couple stores, when we were so tired that we just went to Starbucks. At least my wallet was happy!

On Saturday we just traveled to the families and we were here with Judith about 2pm.
All in all the trip went fine, but it was annoying that there was all the time hurry 'cause they wanted to show the whole London for 100 people in two days. So I didn't really get so much out of London as I had expected, but it will sort out when we're going there with Judith ;-)
*****
Oon päässy nyt turvallisesti host-perheeseen ja oon ajatellu tehä sellasen postauksen, et mikä kaikki tääl o eritavalla, ku Suomessa. Ennen sitä haluun kuitenkin kertoo vähä, että mitä kaikkee sitä tulikaan puuhattua Lontoossa!

Keskiviikkona saavuttiin Englantiin ja päästiin meijän majotukseen joskus ehkä viiden maissa. Asuttiin King's college of Londonissa, joka toimii "hotellina" kesäsin ja keskiviikko vietettiinkin vaan siellä muihin vaihtareihin tutustuen ja infoo kuunnellen. Kyl me poikettiin kaupassakin ja tein ekat englantilaiset ostokseni; nektariineja ja vettä! Lame I know.

Torstaina päästiinkin sit jo tositoimiin, ku meillä oli bussikierros sellasella punasella kakskerroksisella bussilla (pääsin istuun sinne ylös!). Kierrettiin näitä perusnähtävyyksiä kuten Buckingham Palace, St.Pauls, The Tower Bridge ja sit päästiin kierteleen Tower of Londoniin.
Kiertelyn jälkeen sit käveltiin Thamesin toiselle puolelle, koska mentiin London Dungeoniin. Siel ei saanu kuvata, mutta se on siis sellanen kauhukuja-tyyppinen juttu. Sen läpi kiertäminen vei joku puoltoista tuntia ja sie oli näyttelijöitä, kunnon lavasteet ja 4D teatterikin! Suosittelen todellakin, mut jonot on kyl aika pitkät :/

Perjantaina lähettiin aikasin collegelta ja suunnattiin London Eyehin! Se oli ehkä parasta koko reissussa! Sieltä oli kyl upeet näkymät ja onneks oli vie aurinkoinen päiväkin (toisin ku torstaina), ni näki jotain. Sen jälkeen meille oltiin varattu shoppailuaikaa Oxfordstreetillä, mut ei jaksettu käydä ku parissa kaupassa ja sit mentiin Starbucksiin. Ainakin lompakko kiitti!

Lauantaina meijän ainoo ohjelma olikin perheisiin matkustaminen ja siihen meni jokunen tunti, kun odotteluakin oli aika paljon.
Kokonaisuudessaan reissu meni aika hyvin. Vähän häiritsi se, että jatkuvasti oli kauhee kiiren, kun parissa päivässä yritettiin näyttää koko Lontoo melkein sadalle ihmiselle. En siis ihan hirveesti vie saanu irti Lontoosta, mut uskon sen asian korjaantuvan, sitten kun mennään Judithin kanssa käymään siellä uudelleen ja saadaan puuhailla mitä halutaan!

blogi11

13 comments:

 1. Oijoi ihana katella tuttuja maisemia! :)

  ReplyDelete
 2. Oi ihana Lontoo! Upeita kuvia :)

  ReplyDelete
 3. Aika hyvin välittyy toi lontoolaisuus näistä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha olin kunnon turisti ja kuvasin kaikkee, joka etee sattu :-D
   Kiitti!

   Delete
 4. ÄÄÄÄ iski hirvee vaihtarivuosi-innostus ja just eilenki pääsin puhumaan englantia ihan kyllikseni, kun tuli amerikasta ja australiasta natiivipuhujia tänne Suomeen :) Mutta oikeesti, nyt harmittaa, että mää en lukioltani ehdi lähtee vaihtoon.. Mutta yliopistossa sitte! Oon jopa kattonu valmiiks minne brittiläiseen yliopistoon voisin mennä jos pääsen sinne yliopistoo mihin haluan. :) Mutta onnea vaihtarivuodelles! C:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itestä tuntuu, että en osaa puhua ollenkaan Englantia ja kavereiden saaminen on kauheen vaikeeta :// Mut kyl tää kaikki silti on sen arvosta ja vahvasti uskon, että mulla alkaa mennä paremmin täällä!
   Vaik no yliopistossa koko juttu on kyl ihan eri, ku se on nyt lukiossa :-) Ja kiitokset, onnee tuun kyl varmana tarviin!

   Delete
 5. Sulle on tunnustus mun blogissa :)

  http://ajaviagem.blogspot.fi/2012/09/olen-todella-otettu-ja-ilahtunut-kun.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset, käyn kurkkaa :-)

   Delete
 6. Moon lähdössä tänään viikonlopuksi Lontooseen, ja oon ihan kikseissä ko kattelen näitä sun upeita kuvia!! Apua, kohta mieki oon tuolla ja nähnyt kaiken.. :D Oot todella taitava valokuvaamaan!

  ReplyDelete
 7. Moon lähdössä tänään viikonlopuksi Lontooseen, ja oon ihan kikseissä ko kattelen näitä sun upeita kuvia!! Apua, kohta mieki oon tuolla ja nähnyt kaiken.. :D Oot todella taitava valokuvaamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii pidä hyvä matka :-))) Kiitokset!

   Delete

Leave a comment!