11/03/2012

.answers.

blogii
BLOGI:

Ootko itse tyytyväinen blogiisi?
Kyl mä nyt oon vähä tyytyväisempi ku aikasemmin, mut aina mul ois jotain parannettavaa. Esim välillä on vaikee keksiä mistä kirjottaa, koska en pidä tätä kuitenkaan minään päiväkirjana enkä halua tän muuttuvan mikskää lifestyle-blogiks.

Ootko mainostanu blogias jossain jotenkin?
Enpä oikeestaan, osallistun linkitä blogisi-"kisoihin" jos joku kenen blogia luen sattuu sellasen pitään.

Miten oot saanu tonne ylös noi tekstit esim. home,vilma hang jne, meneen tollee erilleen ku niihin koskee hiirel?
Tätä kysytään multa aika usein, kuten muitakin ulkoasujuttuja, mut mä en ihan oikeesti muista mitään mitä muutan mun koodista sen jälkeen, ku oon sen tallentanut. Kannattaa googlailla enkuks, sillo saa enemmä tietoo ku suomeks.

Kuvaile sun blogia muutamalla sanalla?
Tällänen vaihtariblogin ja valokuvausblogin epämääränen risteymä.

*****
BLOG: 
Are you happy with your blog?
I'm a bit happier now than I was before, but there's always something I could do better. Sometimes it's a bit too hard to write texts cause I don't know what to write.

Have you ever advertised your blog?
Not really, I just take part to "Link your blog"-competitions if someone who's blog I'm reading does it.

Describe your blog by couple of words?
Something weird between exchange blog and photography blog
*****
blogii2
VALOKUVAUS:

Koska innostuit valokuvauksesta?
2009 Talvella, ku kaveri sai järkkärin.

Milloin hankit ekan järkkärin?
2010 kesällä ostin 450D:n mun rippirahoilla

Millon itseasias alotit valokuvaamisen?
Vaikka ostinkin järkkärin jo kesällä, ni lasken alottaneeni kuvauksen kunnolla vasta 2011 vuoden alussa, ku pääsin viimein pois sairaalasta ja oli aikaa keskittyä mukaviinkin juttuihin. Sillo aloin enemmän testaileen mitä sil kameral iha oikeesti voi saada aikaan ja tajusin kui hieno juttu valokuvaus onkaan!

Onko sulla joskus sellaisia hetkiä, ettei oo mitään intoa kuvata?
Eipä oikeestaa, mä haluisin kuvata ja tehä kaikkee valokuvaukseen liittyvää vaikka kellon ympäri! Joskus mul on kuitenkin jaksoja, jollon tuntuu et mikää ei toimi ja et kaikki kuvat on rumia (yks sellanen oli heti ku saavuin Englantiin), jollon tulee sit luonnollisesti kuvattua vähemmän. Mut sillonkin haluisin kyl kuvata jatkuvasti, mut masennun kuvien rumuudesta aina liikaa. Yleensä mä tyydyn muokkaileen vanhoja kuvia ja miettiin, et mitä mä sillon tein ja mitä teen väärin nyt.

Kuvaatko manuaalilla? Jos, niin millä asetuksella useiten?
En käytä mitää muuta ku manuaalia, koska sillon vaan saa yksinkertasesti kaikkein parhaita ja eniten mun tyylisiä kuvia, ku saa päättää kaikesta.
Ja tokaa kysymystä en oikein tajunnu, tai siis laitan aina sellaset asetukset mikkä mun silmään parhaalta näyttää ja mitä tilanne vaatii. ISO-herkkyys mul on aina 100, ku vaan mahdollista, muuten ei oikein mitää perusasetuksia osaa sanoo.

Kuinka paljo toi sun järkkäri on maksanu?
Runko oli sellasen reilu 1000€ mut oli kyl sen arvonen!
Parin vuoden sisällä meinaan sit päivittää täyskennoseen, riippuen mitä kameroita mun tuleva koulu omistaa ja millaset lainausmahdollisuudet niihin on.

Mikä on ollut opettavaisinta valokuvauksen saralla? Tuleeko mieleen jokin kurssi, kirja, tapahtuma, toisen kuvaajan lausahdus esimerkiksi valoituksesta tai muuta vastavaa?
Tää oli ehkä vaikein kysymys mitä koko postaukseen tuli! Mut sanoisin ehkä et eniten oon kehittyny sinä aikana, ku olin Ahjolan järjestämällä valokuvauskurssilla. Siellä ei opetettu mitää tekniikkaa tai kultasialeikkauksia, vaan keskityttiin enemmän fiilikseen ja puhuttiin muista kuvaajista. Mua niin ärsyttää, et oon hukannu sen opettajan sähköpostiosetteen, koska ois ollu kiva pitää siihen yhteyttä, kun mulla ei enää oo mahdollisuutta palata sinne kurssille, koska muutan toiseen kaupunkiin, kunhan täältä Englannista palaan.

*****
PHOTOGRAPHY:
When did you became interested in photography?
On winter 2009, when my friend got her first SLR

When did you got your first SLR?
I bought Canon's 450D on summer 2010

When did you started to take pictures?
I think I really started it on winter 2011 when I got off the hospital and I finally had time to concentrate on some nicer things. Back then I realized how cool it is to actually know what you're doing with the camera instead of just taking pictures in point and shoot style.

Do you have moments when you don't want to take pictures?
Not really, cause I always feel like taking pictures. Sometimes I just have times when it feels like everything I do is ugly and wrong and of course then I'm not taking so many pictures. But at then I still want to take some pictures, they're just so ugly that I get depressed.

Do you use manual? If so, what settings do you use the most?
I only use manual, cause that's the only way to make the picture look like you want it to look like.
And I don't really get that second question. I just put settings that look good for me. My ISO is always 100 if it's just possible to keep it there, otherwise I don't really have any basic settings that I'd always use.

How much was your SLR?
1050 €

What has taught you the most in photography?
This was the hardest question I got! But I'd say that it was this one course I took and during that course I got so much better that I couldn't have believed it. We weren't learning about techniques and stuff like this, we were talking more about the atmosphere in the pictures and about other photographers. I'd really like to continue that course, but it's not really possible for me anymore, cause I won't be moving back to my home city after this year.
*****
blogii5
VAIHTARIJUTUT:

Mistä sait ajatuksen lähtee vaihtoon?
Tätä en enää ees muista! Olin sillon joku 9-10-vuotias, mut luultavasti se oli joku EF:n tai STS:n esite postiluukus.

Miten valitsit maan?
Mulle oli aina selvää, et se on Englanti, vaik tiesinkin sen olevan vähä riskialtista, koska tääl hostperheily on aikalailla rahabisnestä, eikä niinkään aitoo kiinnostusta.

Jännittikö?
Jännitti ihan hirveesti! Mut ketäpä ei?

Kaipaaatko suomeen?
Joka päivä on juttuja, joista muistan kuinka paljon kaipaan Suomeen. Oon täällä alkanu arvostaan Suomee, suomalaisuutta ja varsinkin kieltä (jota just ja just osaan nykyää puhua) niin paljon enemmän, ku ennen, vaikka oonkin aina ollu ylpee Suomesta.

Mitä kaipaat suomesta?
Eniten kaipaan sitä, et mulla oli ympärillä kavereita, jokka oikeesti tunsi mut, joihin pystyin luottaan 100% ja joiden neuvot oli aina vilpittömiä ja auttavaisia.
Kaipaan mun perhettä, jotka osas luottaa muhun ja joiden kanssa tunsin oloni mukavaks ja joiden kanssa pystyin puhuun kaikesta.
Kaipaan Suomalaista ruokaa tosi paljon (vaikka en kyl tie miten pärjään ilman näitä älyttömän halpoja ranskiksia), salmiakkisuklaata (lähettäkää joku sitä pliis!), sitä et pysty juomaan jokasesta hanasta ja vesi ei maistunu kloorille, kaikkia järviä ja rantoja ja lunta tuun varmasti myös ikävöimään!

Oliko sulla jokin muu paikka mielessä kuin Englanti, että jos et ois päässy tai jotain ni minne olisit sillon menny?
Mietin parina vikana vuonna ennen lähtöö, et jos lähtiski Ruotsiin tai Australiaan. Australian pudotin pois, koska sie ois liian kuuma mulle kuitenkin ja Englanti sit vaa kiehto Ruotsia enemmän. Oon kyl ajatellu et haluisin ottaa kesätyön tai työharjottelupaikan Ruotsissa, tai tehä kesävaihdon jos en oo jo liian vanha, koska mun mielestä on vaan niin kamalan noloo olla näin surkee ruotsissa, ku mä oon!

Minä päivänä lähit sinne ja minä päivänä tuut pois, eli kuinka kauan siellä ollaan?
Lähin 29.8. ja tuun kesäkuussa pois, mut päivä ei oo vie tiedossa. Noin 10 kuukautta pitäis siis saada viettää täällä :-)

Mikä sun enkku oli yläasteella? entä sitte lukiossa?
9 ja 10 välillä vaihteli yläasteel ja lukiossa sitten tasasta 9:ä niistä huimasta 3 kurssista, jokka suoritin.

Onko teillä joka päivä jotain aktiviteettejä siellä?
Vaan jos ite järjestetään, et ei kukaan niitä meille järjestä. Briteis ei oo niin vahvaa koulunjälkeistoimintaa, ku esim jenkeis eikä mul oo tääl mitää säännöllistä harrastustakaan. Kyl mulla silti puuhaa joka päivälle riittää, jos ei muuta ni läksyjä!

Paljon koko juttu maksoi?/paljon tuo sun vaihtarivuosi maksaa?
Järjestölle maksettiin n. 8500€ ja aika paljon on rahaa palanu näinä ekoina kuukausina, hupsis! Et kyl se loppusumma varmaan aika korkeeks sit kääntyy...

Minkä yhteisön kautta oot vaihdossa?
Into Educationin kautta ja vastaanottava järjestö on sama, mikä on musta hyvä juttu!

Miten päätit lähteä vaihtoon?
Aluks se oli vaan hullu idea joskus 9-vuotiaana, mut sit tavallaan kasvoin ajatellen mun tulevaisuuteen sen vaihtovuoden ja siitä tuli mulle itsestäänselvyys.

Miksi just englanti, eikä usa?
Ensinnäki USA ei kiinnosta mua mitenkään siinä määrin, ku Englanti. Haluun nähä New Yorkin, Grand Canyonin, Niagara Fallssit ja vähä road trippailla, mut that's it. En mä sie koko vuotta viettäis.

Englannissa taas mua kiehtoo kaikki ja tää aksentti (joka tarttuu jo ihan pikkasen ehkä toivottavasti haha) on vaan niin ihana! Plus on halvempaa tavata kavereita tääl, ku jos pitäis aina lentää USA:an asti.

Kuinka kauan aikaa halusit vaihtariksi, ennenkuin toteutit tuon unelmasi?
7-8 vuotta heh

Onko tähän mennessä vaihtarina oleminen täyttänyt sut odotukset, vai tuntuuko ettei se ookkaan niin kivaa kuin odotit?
Kyl tää on täyttäny kaikki odotukset, vaik on tääl ollu vaikeempaa ku oletin. Nyt kuitenkin enkku sujuu jo sen verran hyvin, et pystyn selittää suurimman osan ajatuksistani (vaikka kyl kaverit vieki joutuu pelaa aliasta, ku etin jtn sanoi) ja se helpottaa kummasti. Et kyl mä tuleville vaihtareille sanoisin, et tää on oikeesti tosi raskastakin ja paras neuvo ois, et opiskelkaa sitä enkkua! Itellä oli suuri etulyöntiasema muihin vaihtareihin nähden, koska ite ymmärsin oikeestaan kaiken mitä mulle puhuttii alusta asti.

Miten pääsit vaihtariks?
Laitoin hakemuksen intolle ja ne sit hyväksy mut.
blogii3
*****
EXCHANGE STUFF:
Where did you got the idea?
I can't really remember anymore, but probably it was some commercial or something...

How did you choose the country?
It was just always obvious that it's England, even tho it's a bit risky since host families get paid in here...

Where you nervous?
Was I, haha! yes!

Do you wish to be in Finland?
Everyday I have things that make me miss Finland, but I don't really want to be there now. I have time to be there later! I've started to appreciate Finland and Finnish much more after coming here.

What do you miss from Finland?
The most I miss that I had friends around me, who really knew me and who I could trust 100% and who's advices where always helpful and sincere.
I miss my family who knew to trust me and who I was comfortable with and who I was able to talk about everything. 
I miss Finnish food a lot (even though I don't know how I will survive without cheap fries!) salmiac chocolate, that I was able to drink from every tap and that the water wasn't tasting like chlorine, I miss all the lakes and beaches and probably I'll miss snow as well!

Were you thinking about any other place than England?
I was thinking about Australia and Sweden on the last couple of years before I was leaving. I drop Australia off cause it would be too hot anyways and England just felt better than Sweden. But I think I have to live in Sweden for a while at some point of my life cause it's just so embarrassing to be this bad in Swedish!

How long are you staying for?
10 Months

What grade did you had in English on middle school and what about in high school?
I had A+ and A in middle school and in high school I had only A

Do you have some activities in there everyday?
Well if we want so, but we have to arrange it by ourselves. It's not like a camp where someone is planning all the activities to you.

How much was the whole thing?
We paid 8500 € to the organization and then I've been using quite a lot of money in here... England is an expensive place!

By what organization are in?
into education

How did you decided to become an exchange student?
At first it was just a crazy dream but then I just grew up thinking about it in my future and it became to be an obvious thing for me.

Why England and not USA?
I'm not really interested in US, like only these famous places but that's it. In England I'm interested in everything and especially this accent is lovely (I just hope that it catches!) plus it's cheaper to meet friends in here than fly to US.

How long were you dreaming about this year before you actually did it?
7-8 years heh

Has your exchange year so far met the expectations you got, or does it feel that it isn't so fun as you thought?
Yes I think it has met my expectation even it has been harder that I thought. Now when my English has got better and I can explain what I'm thinking about everything is easier again. To other exchange students I'd say that this is really hard sometimes and you really need to study English! I think everything was easier for me than to the other students, cause I understood what people are saying to me since day one. 

How did you got to be an exchange student?
I sent an application to into and then they accepted me.
*****
blogii4
ENGLANTI:

Kuinka helppoa on ollut tutustua uusiin ihmisiin siellä Englannissa?
Koulun ulkopuolella tosi helposti, mut koulus aika vaikeeta. Meitä on 6th formilla joku 150 opiskelijaa ja niistä 30 on vaihtareita, ni ei oo kauheesti valinnan varaa kamuissa.

Mitä siellä syödään?
Mun ruokavalio koostuu Sub Waysta, ranskalaisista, suklaasta, omenoista ja toastista. Joskus satunnaisesti saatan saada pastaa. Eli ei mitenkään loistavasti. Riippuu tietty perheestä, mut tää mun ei oo mikään terveysintoilija perhe ja koko parin kuukauden aikana oon kerran saanu salaattia ja sekin Khiranin luona.

Onko koulupäivät pitkiä? Onko koulussa vaikeeta?
Mun jokanen koulupäivä on 8:40-14:50 eli aikas helppoja, varsinkin ku kahtena päivänä on 2h free lesson ja yhtenä supervised study, mis ei siekään oikeestaan mitää tarvi tehä. Itellä on vaan year12 valokuvaus, year13 valokuvaus, textile ja media, joista media ainoo vaikee aine. Opiskelen noita siis koko vuoden ja vasta vuoden lopussa on kokeet.

Haluisitko muuttaa pysyvästi Englantiin?
Kyl mä hyvin näkisin itteni tääl yliopistoelämää viettämässä, mut aikas kallista ois moinen lysti. En tiedä, jos ura sitä vaatis ni kyllä, mut lapsia jos ois ni pysyisin Suomessa. En oikein osaa kattoo noin kauas tulevaisuuteen, ku tää ois kuitenkin aikasintaan kolmen vuoden päästä.

Mikä/mitkä asiat on parasta Englannis?
Double deckerit ehdottomasti! Mut sit tietysti myös Khiran ja kaverit, opettajat on ihan hulvattomia ja muutenkin tykkään koulusta. Sää ja koko tää maisema tääl. Liikaa asioita mitä vois sanoo!

Saitko nopeasti kavereita sieltä?
Kyllä, vaikka eipä mul tääl mitään sellasia sydänystäviä vie kauheesti oo Judithin ja Khiranin lisäks, mut se tietysti ottaa oman aikansa. Sellanen mukava kaveriporukka kuitenkin löyty nopeesti.

Mitä yleensä teette kavereitten kans siel Englannis?
Hengataan squarel - kirjaimellisesti. Eli ei oikeestaan tehä mitään!
Mut kyl me sit säännöllisesti järkätään jotain vähä spessumpaa ja mennää vaikka Cambridgeen, ravintolaan, biletetään ja tollasta pientä.

Sataako Englannissa tosi useasti niinku useimmiten ajatellaan?
Paljon vähemmän täällä sataa, ku Suomessa syksysin ja tääl jopa näkee auringon sillon tällön! Mut tilanne voi sit olla vähän toinen talvella... Kysykää sillon uusiks.

blogii8
*****
ENGLAND:
How easy has it been to get to know people in England?
Outside the school it has been easy but in 6th form there only like 150 students and 30 of them are exchange students so there's not really so many choices. 

What do you eat in there?
Everything unhealthy! 

Are the school days long? Is the school difficult in there?
School is everyday 8:40 to 14:50 so much shorter days than in Finland. And school in here has been really easy. Only hard thing is that work takes more time in English so I usually have loads of stuff to do at home. 

Would you want to move to England permanently?
I'd see myself here as an university student, but that would be a bit too expensive. I don't know, if my career would need it - yes, but if I'd have kids then I'd stay in Finland. I can't really think about it to so far way in the future, cause this would happen after three years as its earliest. 

What is the best thing in England?
Double deckers! And Khiran and friends of course as well... And teachers are hilarious and school in general. Too many things that I could say!

Did you make friends fast in there?
Yeah I'd say that it happened quite fast. I don't really have any best friends in here except Judith and Khiran but that takes some time of course. But I have a nice friend group in here and that's enough for me now. 

What do you usually do with your friends in England?
We hang out at the square so not much really! 
But we have something a bit more special regularly, like we're going to Cambridge, to restaurant, have some parties and stuff like that. 

Does it really rain so often in England?
At least it rains less in here than in Finland, but summer might be a bit different then...
*****
blogii7
  MUU:

Seurusteletko?
Kyllä.

Onko sulla paljon kavereita? Onko sekä tyttöjä että poikia?
Sanoisin, että mulla on paljon kavereita Suomessa ja siellä tyttöjä enemmän kuin poikia, mutta molempia siis löytyy.
Englannissa mulla on aika paljon kavereita siihen nähden, että oon ollu tääl vasta pari kuukautta. Täällä mun kaveriporukka koostuu suurimmaks osaks pojista.

Viime uni?
Harvemmin muistan ees uniani, mut viimesin uni liitty jotenkin tatuointeihin.

Missä haluaisit asua?
Kerrostalo kaksiossa, jonka kaikki seinät ois täynnä valokuvia ja ikkunat ois isot. En osaa sanoo oisko tää nyt Suomessa vai Englannissa vai kenties vaikka Ruotsissa, mut ei se oo nii tärkeetä, kunhan on kavereita ympärillä.

Minkälaista musaa kuuntelet?
Britti musaa! Parasta maailmassa - oikeesti.
The Smiths, Muse, Florence and the Machine, Arctic Monkeys, Mumm-ra, Mumford & Sons and the list goes on...

Kerro pukeutumistyylistäs; mistä/kenestä inspiroidut, mistä ostat mieluiten/eniten vaatteita, miten kuvailisit tyyliäsi, onko tyylisi muuttunut radikaalisti?
En inspiroidu oikein kenestäkään ja en tie mistä inspiroituisin, hienoista vaatteista? En seuraa oikee mitään muotiblogeja, lue muotilehtiä tai kattele lookbookkia.
Vaatteita ostan eniten H&M:ltä tosin tääl Englannis sitten taipuu tonne New Lookin ja Primarkin suunnalle. Mul on kyl tosi paljon second hand vaatteitakin, mut ne on suurimmaks osaks vanhempien kaapista, ku tuntuu ettei kirppareilta ikinä löydy mitään.
Mun tyyli kulminoituu pitkälti korkeevyötäröisiin alaosiin, löysiin teeppareihin, maanläheisiin väreihin ja kaulahuiveihin.
Ja mulla oli nuorempana sellanen kunnon emovaihe, vaikkei sitä tästä mun nykysestä menninkäistyylistä uskoiskaan haha!

Miten sun tyyli on kehittynyt sulle, vai onko se vaan jotenkin itestään muovautunut?
Enemmän vaan itestään muovautunu, ku tajusin olla miettimättä liikaa et mun pitäis edustaa jotain tiettyä tyyliä. Ostan vaan kivan näkösiä vaatteita ja yhdistelen sit miten sattuu näyttää hyvältä.

Pukeudutko sun mielestä hyvin?
En oikeestaan... Näytän kodittomalta suurimman osan ajasta!

Värjäätkö sä hiuksia, vai onko sulla luonnostaan tuon väriset hiukset?
Värjään, mut mustaa nää sopii paremmin ku mun luonnollinen väri.

Mikä sun toinen nimi on?
Laura Eveliina

Mitä muuta toivoisit harrastavasi valokuvauksen lisäksi?
Joku urheilu vois olla ihan jees, mut tuntuu et korisharrastuksen jälkeen ei vois enää mikää joukkuelaji kiinnostaa, mut samaa aikaa oon liian laiska potkii itteeni salille tai johonkin. Neulomiselle toivoisin enemmän aikaa tääl Englannis!

Mikä on sun lempi vuodenaika?
Rakastan niitä kaikkia! Mut veikkaan talven olevan vähä lame tääl...

Onko sulla sisaruksia?

Mikä on sun unelma-ammatti?
Valokuvaaja

Kahvi vai tee?
Muuten sanoisin tee, mut näil ei oo ees teepannua, ni kahvia litkin sit enemmän.

Apple vai Samsung?
Molemmista on kokemusta sekä puhelimis ja tietokoneis ja tää on helppo: Apple!

Ajatteletko koskaan elämän suurimpia kysymyksiä? Esim. miksi me ylipäätänsä ollaan olemassa?
Ennen tuli mietittyä enemmän, mut oon aikalailla selvittäny jo noi jutut itelleni ni nyt keskityn vaan elämiseen.

Mikä on parasta Suomessa?
Perhe ihan ehdottomasti! Sit tulee kaverit, Suomalainen ruoka, bussiyhteydet, kaikki muistot and the list goes on...

Tykkäätkö Harry Potterista?
Rakastan sitä! Kerroinks mä jo et näil on tääl samal taval tuvat, ku Potterissa ja ne saa jopa tupapisteitä! Voi olispa sitä middle schoolis :-(

Mikä on sun suurin unelma?
Elää onnellisena.

Mikä on sun lempielokuva?
500 Days of Summer, Changeling, Invictus, Black Balloon

Mikä on sun lempikirja?
Poika raidallisessa pyjamassa, Potterit

Jos saisit 3 toivomusta, mitä toivoisit?
Et mä pystyisin yhditään nää kaks elämää tän vuoden jälkeen jotenkin luontevasti.
Et voisin mennä kotiin jouluks.
Et saisin loppuelämäni ajan ilmaset kameratarvikkeet (oon ahne!)

Jos joutuisit autiosaarelle, ja saisit ottaa 5 tavaraa/asiaa mukaan, mitkä ottaisit?
Kameran ja sukelluskotelon, 7000 palan palapelin, paljon lankaa ja kutomapuikot.

Onko sulla muita harrastuksia valokuvaamisen lisäksi?
Dataaminen? :-D

Kerro kolmella sanalla luonteestasi:
Kiusallinen, nauravainen, luova

Mitä TV-ohjelmia seuraat?
En oikeestaan kato telkkaria. Salkkareita yritän tääl sillon tällön vilkuilla, mut ei tunnu olevan aikaa sellaselle.

Missä maissa olet käynyt?
Turkki, Espanja, Kreikka, Bulgaria, Portugali, Viro, Ruotsi, Italia, Englanti ja Saksas lentokentäl jee!

Tutustutko helposti ihmisiin?
Kyl mä ihan suht helposti.

Haluatko johonkin ammatiin missä pääsisit kuvaamaan? 
Haluan valokuvaajaks.

Mitä haluaisit tällä hetkellä? 
Vettä, mutta oon liian laiska raahautuun alakertaan. (Täs talos voi juoda vaan yhestä hanasta) 

Onko sulla tavotteita? 
Mun ykköstavote on elää onnellisena ja kakkostavote valmistua valokuvaajaks aikataulussa.

Ajatteletko ensin mitä sanot vai vasta jälkeen päin ? 
Ennen sanoin aina ennen ku ajattelin, mut nykyään osaan harkita sanojani vähä paremmin. Ja eipä mulla enää oikee oo sellasia tilanteitakaan, jois meinais möläytellä.

Käsi vai kaulakoru?
Käsi

Miten tapasit tän sun nykyisen poikaystävän? Kerro jotain siitä
Tapasin sen Sub Wayssa sen jälkeen ku oltiin oltu uimassa kavereiden kanssa ja Khiran oli siellä sitten kavereidensa kanssa, joista yks sattu oleen mun kaverini poikaystävä. 
Ja Khiran on todellinen herrasmies, mm. kanto mut mutasen kohdan yli, ettei mun kengät likastu haha! Se on tosi avoin ja rehellinen ja sen kanssa tuntuu siltä, että musta ihan oikeesti välitetään. Vaik se onkin aika hiljanen, ni sen kanssa ei kyl ikinä pysty oleen nauramatta ja se onnistuu aina piristään mun päivää vaikka itkisin silmät päästäni ni se sais mut hymyileen :-)
blogii6
*****
OTHER:
Are you in a relationship?
Yep!

Do you have lot of friends? Both boys and girls?
I would say that I have lot of friends in Finland and they're mostly girls but I have both.

In England I have mostly boys as friends and I have quite a many friends even I've been here only for a short time.

Latest dream?
It had something to do with tattoos..?

Where would you want to live?
2 rooms + kitchen flat and the wall would be full of photographs and the windows would be big. I don't know if this would be in Finland or in England, maybe in Sweden, but that's not so important as long as I have friends around me.

What kind of music do you listen to?
Brithish! It's the best - seriously!
The Smiths, Muse, Florence and the Machine, Arctic Monkeys, Mumm-ra, Mumford & Sons and the list goes on...

Tell about your style; from who/what do you get your inspiration, what's your favourite place to shop or where do you get most of your clothes, how would you describe your style, has your style changed radically?
I don't really get inspiration from anyone or anything, from nice clothes maybe? I don't really follow any fashion blogs, read fashion magazines or go to lookbook.
I buy most of my clothes from H&M but here in England most of them are from New Look or Primark. I do have lot of second hand clothes but they're mostly from my parents cause I never find anything from flea markets.
My style's most important things are high wasted bottoms, baggy tops, down to earth colours and scarfs.
I was a true emo when I was younger, even tho it might be hard to believe from what my style is now.

How has your style developed or has it just happened by itself?
It has just started to be like this over some time, when I realized not to think about it too much. I just buy clothes that look good for me and then put them together as I think would look good.

Do you think that you have a good style?
Not really... most of the time I look like a homeless person!

Do you dye your hair or is that your natural colour?
I dye it, but I think this suits better than my natural colour.

What's your middle name?
Laura Eveliina

What else than photography would you like to have as a hobby?
Maybe some sport, but I just hate all the team games after I played basketball for so long and I'm too lazy to do anything by myself. I'd wish to have more time for knitting in here...

What's your favourite season?
I love all of them! Except I think that the winter will be quite late in here...

Do you have any siblings?

What's your dream job?
Photographer

Coffee or tea?
I'm drinking more coffee at the time

Apple or Samsung?
I have some experience from both of them with phones and computers so this is easy: Apple!

Do you ever think about big questions of life? Like why are we even here etc.
I used to think about them a lot, but I've already sorted out all of them so now I just concentrate on living.

What's the best thing in Finland?
First is family, then friends, buses, Finnish food, all the memories...

Do you like Harry Potter?
I love it! I was so excited when I heard that they really have houses and house points in here, oh why can't I be in middle school?

What's your biggest dream?
To live happy

What's your favourite film?
(500) days of summer, Changeling, Invictus, Black balloon

What's your favourite book?
Boy in the striped pajama and Harry Potter books

If you'd have 3 wishes what would they be?
That I could somehow put these two lives that I have together after this year
That I could go home for christmas
That I could have free camera equipment for rest of my life 

If you would go to a desert island and you could take 5 things with you, what would you take?
My camera and that weird diving thing for it, 7000 pieces puzzle, lot of wool and knitting needles

Do you have any other hobbies than photography?
Being on my computer? :-D

Describe your personality with 3 words
Awkward, laughing, creative

What tv-programs do you watch?
I don't really watch tv in England

What countries have you visited?
Spain, Bulgaria, Italy, Portugal, Sweden, Estland, Greece and I've also visited Germany's airport haha

Do you easily get to know people?
Yeah, it's quite easy to me

Would you want to get a job where you could take pictures?
I want to be a photographer

Do you think first and speak after or the other way around?
I used to say stuff and think about it after, but nowadays I can control myself better. But well I don't even have so much stuff that people couldn't hear so...

Necklace or wristlet?
Wristlet

How did you met your boyfriend? Tell something about him
I met him in Sub Way after we had been swimming with my friends and he was there with his friends and one of them was the boyfriend of one of my friends.
And Khiran is a real gentleman (for example he carried me over a muddy part of the road haha). He's really open and honest and with him it feels that someone really cares about me. Even he's quite quiet, I always laugh with him and he always makes me feel better :-)
*****
minää
Pictures 3 and 4 by Judith
Picture 6 by Vilma
Last picture by Sara

17 comments:

 1. Ah, osaan kysyä ilmeisesti äitä helppoja yksiselitteisiä kysymyksiä :D Toi mun kysymys oli kyl vähän ympäripyöree.. Mut on tosi kateellinen kun oot löytäny hyvän valokuvauskurssin, mää enoo löytäny täältä mitään! Ne kurssit jotka löysin, oli semmosia et opetellaan käyttään kameraa, ja sen jo osaan.. Paljon tuo Ahjolan järjestämä kurssi maksoi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha taitolaji!
   Ja joo, sellanen "tämä on aukko ja se tekee tätä" kurssit on kyl nii turhauttavia, ku tietää jo asiat. Toi kurssi tais olla joku 20-30€ per lukukausi ja se järjestettiin vaan jokatoinen viikko :-)

   Delete
  2. Höhlä, tommonen kurssi olis just mulle täydellinen, ku mulla on niin paljon kaikkee... Mutta ei, semmosia ei voi järjestää täällä... -.-

   Delete
  3. Sun täytyy alkaa kaiveleen jotain nettikursseja :-DD

   Delete
  4. Joo. Hyvä kun kerran katoin jotain kursseja, joita tarjos joku valokuvausseura tai vastaava nin vähän säikähin kun ne kurssit oli jotai 400 € paikkeilla... o.o

   Onneks on kirjoja joita saa kirjastosta ja kirjakaupoista joilla mää sitten harrastan itseopiskelua ;)

   Delete
 2. Sä oot ihan älyttömän kaunis! ja hyvä valokuvaa :) Oon miettiny et ostaisin ite järkkärin, niin mietin vaa että suosittelisitko aloittelijalle canonin 600d:tä? Mä osaan kyl perus säädöt tollasella järkkärillä, mutten sitte mitään muuta :D

  http://chocorosa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset :-)
   Hmm tää on nii vaikee sanoo ilman et tuntee ihmistä. Kaks kaveria osti täs nyt ekat järkkärinsä ja ne osti ton 600D:n mut totuusha on et se on oikeesti ihan tosi hyvä kamera, et kyl ihan alottelija varmasti sillä 1100D:lläki pärjää. Ite varmaan ostaisin ekaks kameraks 1100D:n ja sit sen "ylimääräsen" rahan laittaisin samantien johonki toiseen linssiin sen sijaan et jumittaisin siinä perus kittilinssis :-) Ja sanoisin, et jos järkkärin hommaat ni kannattaa jättää se täysautomaatti asetus täysin huomioimatta ja alottaa saman tien käyttää niitä puoliautomaattisia ja manuaalia heti ku tietotaidot karttuu :-)

   Delete
  2. Hei, tässä hypään mukaan keskusteluun ihan puun takaa tässä mutta sanon sen verran, että esim. ite ostin tossa kesällä 2011 ensimmäisen kamerani, pakettina sain 700€ Canon 500D ja 18-55 sekä 55-250 ja niillä oon pärjänny ihan mahtavasti :) Niin, siis ideana tässä oli se, että myös paketeille kannattaa olla avoimena, koska erikseen olis nuo maksanu enemmän, esim. 55-250 pelkästää 200-300 riippuen ostopaikasta.

   Puoliautomaattisella tosiaan voi aloitella, mutta jos oikeasti haluaa heti lähtee hommaan täysillä niin manuaalia ei kannata pelätä. Ite aloitin heti kuvaamaan manuaalilla, ekasta kuvasta lähtien. Netistä löytää lisäksi helppoja perus ohjeita ja sanastoja kuvauksen maailmaan, esim. http://www.digitaalikuvaus.com/ . Tuolta löysin omat alkutiedot ennen kuin ostin kamerani ja näin. Huom. kannattaa huomioida, että tiedot ovat voineet vanhentua/ voivat olla virheellisiäkin.. Mutta manuaalia ei kannata pelätä. Jos itse sanoisin tässä pikaisesti ohjeet niin aukko isoimmalla (luku pienin mahd.) kun kuvaat esineitä ja ihmisiä (tulee mukava syväterävyys aka. tausta sumea) ISO arvot yleisesti mahd. pienet. Voi aloittaa esim. ISO-100 ja suljin 1/80 (kunhan käsi on suhtkot vakaa) ja sitten valosammassa lyhentää valotusaikaa ja pimeässä sitten nostaa ISO arvoja (jos kuvaa käsivaralla) Jalusta tietty mahdollistaa esim. pimeällä ulkona maisemien kuvauksen pienemmillä ISO arvoilla ja pitkllä valotusajoilla jolloin kamera ei heilu, kuten käsivaralla kuvattaessa käy..

   Joo, tulipa tekstii, mutta mulle tuli yhtäkkiä hirveä ihmisten avustamisen into, joten tässä vähän yllättäen ja puun takaa vinkkiä :)

   ps. toivottavasti vilma sua ei haittaa tämä mun sekaantuminen tänne.... :)

   Delete
  3. Joo toi pakettihomma on hyvä pitää mielessä! Iteki sillon sen 450D:n ostin pakettina tais olla 500€ ja peruskitin lisäks 75-300mm. Siitä kitistä hommauduin eroon viime talvena ja vaihdoin sen tohon sigmaan, joka kyl tekee huomattavasti laadukkaampaa jälkee.

   Ite olin perusteini ja alotin automaatilla, mikä kyl nyt kaduttaa, ku vois olla nii paljon pidemmällä tässäkin hommassa jo! Mut yks kaveri tääl on just alottelee kuvaamista ja sen päähä ei vaa noi asetukset uppoo, ni on ehkä sillon helpompi alottaa puoliautomaatilla, ettei samantien turhaudu. Vaikka no sille kaverille olisin muutenkin suositellu ihan vaan pokkaris pysymistä :-DD

   Ja toi sivusto on hyvä, iteki siellä surffaillu jonkun verran. Toinen mitä oon valokuvaustunneilla tääl Englannis käyttäny on tää http://digital-photography-school.com, mut toi toimii vähä paremmin sillon jos tietää mitä ettii eikä noin yleisesti vaan halua lueskella :-)

   Ja eipä mua haittaa Roosakin varmaan vaan kiitollinen :-)

   Delete
  4. Oi kiitos tosi paljon, noista on kyllä paljon apua! :) Sen mitä mä oon mun kaverin kameralla kuvannut, oon käyttäny aina puolautomaattii ja kuvat on kyl ollu ihan onnistuneita :) Ja toi neuvo on tosi hyvä, ettei kannata alottaa automaatin käytöllä, en ois tienny sitä muuten yhtään :D kiitos!

   Delete
 3. kiitos että pääsin kauniina sun blogiin <3

  ReplyDelete
 4. kiitos että pääsin kauniina sun blogii <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei siitä ees tunnista sua! mut ole hyvä vaan <3

   Delete
 5. Anonymous11/05/2012

  Kenen kanssa seurustelet?

  ReplyDelete
 6. Anonymous12/09/2012

  brittimusa on kyl parasta :-)<3

  ReplyDelete

Leave a comment!