1/28/2013

.england and winter.

Koko talvi Englannis on tälläi suomalaisen silmään aikamoinen vitsi! Ensinnäkin eihä tää sää ees oo talvinen ja sit toinen kuinka porukka tähän "talveen" reagoi. Päätinkin siis koota vähän mun omia huomioita tästä asiasta.

Pukeutuminen: 
- Englantilaisista on ihan ok pistää vaa koulupuvun bleiseri päälle, käyttää ballerinoja tai lähtee ulos pelkällä hupparilla ku on -10°C ja lunta 10-15 cm. Kyl tuo jonku jätkän näin shortseis, t-paidas ja varvastossuiski tepastelemassa. Tän jälkeen ne tykkää kauheesti valittaa kuinka kylmä on. No pistä lisää vattetta päälle ja lopeta se valittaminen!

- Suurimmalle osalle pipot, tumput ja kaulaliinat on ihan ennen kuulumaton asia puhumattakaan villasukista, näiden sijaan ne päättää estää jalkojensa verenkierron pakkaamalla neljät puuvillasukat päällekkäin.

- Sit porukka sanoo mulle kuinka mä en vaan tunne sitä kylmyyttä, koska oon Suomalainen ja tottunu. Ei näin, mulla vaan sattuu olee sukkahousut, farkut, villasukat, kolme kerrosta paitoja, kaulahuivi, pipo, tumput ja takki. Kerrospukeutuminen kannattaa!
bloggiin
Joulukuun puoliväli, vähä teki kirpeetä seisoskella tuo tuulessa nois vaatteis, et kyl sitä takkia ainaki ois kaivannu.


Sää: 
- Suurimmaks osaks tääl on sellasta 2-12°C lämmintä, aurinko paistaa, välillä vähän satelee ja ruoho vaa vihertää, eli ihan mukavaa. Mut se tuuli - joskus kouluu saa oikei puskee, ku on nii kamala vastatuuli ja ei mitää mahiksia et hiukset ois ikinä hyvin, ku nutturaki lentää päästä tos tuules.

- Mut siis pointti numero kaksi tästä: toihan on Suomen sellanen perus syyssää ja joskus noina lämpimämpinä päivinä tuntuu ihan kesältä (miinus se kamala tuuli).

- Sää vaihtelee myös kauheesti. Toissapäivänä oli vielä 10cm lunta, pilvistä ja ikävää nyt ulkona ei näy yhtään lunta, aurinko paistaa ja näyttää ihan keväiselle, mut huomenna luultavasti sit onkin tappajatuuli vauhdissa ja vettä sataa vaakatasossa naamaan ku tepastelee kouluun.
IMG_5464
Joulupäivä ja ei ollu yhtään kylmä!

Lumi: 
- Kerran vuodes nää saa hyväl tuuril viikon verran lunta ja se se vasta onki vitsi. Kaikki menee ihan kaaokseen, koulut suljetaan ja autot ajaa kymmenen kilometrin tuntivautia, vaikka ei niil teil sitä lunta ees ole!

- Suurin osa nuorista on ihan innoissaan ja lähtee leikkiin lumeen. Osa osaa käyttäytyä; menee vähä lumisotaa, rakentaa lumiukon ja laskee pulkalla pikku mäistä. Osa porukkaa oon sit niitä holtittomia, jokka ei tajua et voi olla vaarallista heittää jääpuikko toisen päähän tai laskee pulkalla päin sähkötolppaa nopeempaa, mitä autot uskaltaa ajaa sie lumittomilla teillä. Nää on selkeesti lumikasvatuksen tarpeessa!

- Nää ei myöskään ollenkaan tajua sitä, ettei mistä tahansa lumesta pysty tekee lumiukkoja ja sit ollaan kovin pettyneitä ja pohdiskellaan mistäs tää tällänen nyt johtuu.

Päätelmä tästä: näiden talvi kestää viikon ja muuten se on vaa syksyä tai kevättä koko aika, ku Suomessa on talvi.
uvblogi
Uusvuosi rannalla ja kylmä ei ollu, mut sade ja tuuli ärsytti suunnattomasti. Lämpimyyteen saatto vaikuttaa se fakta et mul oli puolet mun vaatekaapistä päällä.

Hiekotus: 
- Tää ärsyttää mua nii paljo et halusin tehä ihan oman kohdan sille. Näil ei oo mitää hajua mistää sorasta vaa nää hiekottaa sellasella rantahiekalla. Se on sit kiva ku se sotkeutuu loskaa ni joudut kävelee kouluu mutavellissä jonka alla on peililiukas jää.
IMG_6060
Se sää jollon Englantilaiset alkaa miettiin, et ehkä mä pistän vielä toisen hupparin päälle.

Lämmitys:
- Täällä lämmitys pistetään päälle sillon, ku sisälle päästään. Ja sen jälkee taloo lämmitetään niin kauan et se on ihan ku saunassa istuis, jonka jälkeen lämpö pistetään taas pois päältä. Tän jälkee talo kylmenee taas ja joutuu pistää kaikki vaatteet päälle ja odottaa sitä strippaustuokioo joka odottaa, ku lämpö pistetään taas päälle. 

- Lämpöö ei tietenkään jätetä päälle yön ajaks, eli ku yrität nousta sieltä (useimmiten) lämpimästä sängystä aamusin ni se on vie tuplasti vaikeempaa, kun peiton ulkopuolella käy arktinen tuuli käytävältä. 
Mun taktiikka on pitää villahousut, -sukat ja -paita sängyn jalkopääs ja ujuttaa ne päälle ennen ku nousen peiton alta. Meikkaaminen ja pukeminen tapahtuu aamusin peiton alla. 

- Koulussa puolet luokista on paahtavan kuumia ja kaikki ikkunat pitää olla auki + käyttää tuuletinta et saadaan ilma kiertää. Valokuvausluokat taas on niin kylmiä et on kilpailua kuka pääsee istuun ekstrapatterin viereen. Onneks mä kuljetan konetta koulussa, ni se toimii mun patterina.

Pictures except the last one: Genevieve Strube Editin: Me

16 comments:

 1. Anonymous1/28/2013

  mää aina oottelen näitä sun postauksia, nää on nii kivoja! sulla on nii mahtava tapa kirjottaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijaa haha! Kiva kuulla kyl, ei sil :-D
   Ja tosiaa niitä saaki vähä nykyää odotella, ku ei oo lähiaikoina inspannu nii paljoo...
   Täytynee alkaa kirjottelee vähän enemmän tekstiäki siis!

   Delete
 2. AH siis toi on just sellane talvi mitä mä rakastaisin!!! ettei oo kuitenkaa niinku mikää vitun +20 talvi, koska se on liian outoo. mut just jotain max -10 <3 paitsi että noille pitäis pitää joku "näin käyttäytyä talvella" -kurssi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ei muakaa tää sää haittaa kyl yhtää ei sil! :-D
   Mut nää menee ihan sekasin lumesta tääl ni se pännii!
   Ja unohdin postauksessa mainita ne ikuiset: "Is this cold enough for you Vilma?" -vitsit -.- Heitän vaa takas et kesäks ehkä, mut kyl mä edelleen kaipaan sitä mukavan kirpakkaa -42°C, mikä meil yleensä vallitsee ;-)

   Delete
 3. I've heard many things about "winter" in England but this all sounds mainly ridicuolous :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellaki! Paskat tää mikää talvi oo :-DD

   Delete
 4. HAH! Just näin kaks uutisotsikkoa allekkain, olikohan iltasanomien nettisivuilla :

  "Keski-Suomeen jopa -32 astetta. Pakkasvaroitus annettu" Sit alaotsikossa lukee et riskiryhmät vaarassa..

  tämän alla:

  "Britit paniikissa, -6 astetta pakkasta ja lumisadetta"

  :DDD Mutta tottahan se on, että ei siellä olla varustettu autoja ja talojakaan varmaan (saati sitten nuorten vaatekaappeja) suomen kaltasiin talvioloihin, vaikka sitten leutoihin :) Että voi ihmiset mennä vähän hämilleen jos yhtäkkiä tulee lunta monta senttiä. Ainoo vaan... Miks kummassa ne kouluja sulkee? ei sillä, kelpais kyllä täälläkin sulkee sillon ku kovimmat pakkaset tulee, nimim. kouluni on pakastearkku. C:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahhaha! Just nii perus noi otsikot!

   Ja siis koulut suljetaan, ku koulubussit ei uskalla kulkee, puolet opettajista ei ilmaannu paikalle ja oppilaita ei päästä tuomaa kouluu :-D

   Mut kyl mulle tää sää kelpaa :3

   Delete
 5. Oot niin ihana en kestä aivan upeeta tekstiä!!

  ReplyDelete
 6. Anonymous1/29/2013

  joo, hiekotukseen haluisin puuttua kyl ::D:D tulisivat tänne ihmettelee millaista se kunnon suomalainen sora on :----D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nimenomaa! Ei hemmetti ku ei se sohjo mitää auta -.-

   Delete
 7. Moi, oon ihan koukussa sun blogiin ja yrittäny lukee kaikki päivitykset, sun kuvat on UPEITA!! Voisitko tehä jonku kirjotuksen tost sun vaihtari järjestöstä, hostperheestä, koulusta ja rahan käytöstä niin vois realistisesti auttaa muitakin jotka oikeesti kiinnostuneita lähtee just englantii! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi,
   Kiva kuulla et kelpaa haha! Kiitos paljon :-)

   Ja voin mä jtn koittaa vääntää ainaki koulusta ja rahankäytöstä. Järjestöstä ja perheestä en kauheesti voi puhua :/

   Delete
 8. Vau, tää oli älyttömän mielenkiintoinen ja hieno postaus! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hehe kiitos, stay tuned lisää on tulossa!

   Delete

Leave a comment!