5/29/2013

.harry potter studios - london.

Mentiin toisen suomivaihtarin kanssa Harry Potter studiokierrokselle Lontooseen ja ai että ku oli kokemus! Ihan ekana meille vähä alustettiin, että mitä ois edessä sellasen minileffan muodossa ja sitten meijät johdatettiin Suureen saliin, jossa kerrottiin vie enemmän ja painotettiin, että kaikki lavasteet ja asut ynnä muut on just ne samat, ku mitä käytettiin leffoissakin. Tän jälkeen päästiin tutkaileen kaikkia juttuja ihan omaan tahtiin ja kuvia sai ottaa nii paljo ku halus. Kierroksella kävi ilmi miten erikoistehosteita on luotu, näki lähietäisyydeltä lavasteita ja pääsi tutkiin, että miten esim Tylypahka on suunniteltu ja lopulta toteutettu.
Ite jaan nyt tässä vaa muutamat kuvat, ku hävettää näiden laaduttomuus, mutta ehdottomasti suosittelen käymää ite sie pällistelemässä, koska tää on vaan ihan tosi pieni osa siitä kaikesta ihanuudesta mitä siellä on näytillä!
potter4
Suuri sali oli paljon pienempi, ku kuvittelin ja näytti hassulta ilman sitä taivaskattoa. Myöhemmin kierroksella oppikin, että miten se katto on oikein laitettu paikoilleen. Hauska fakta oli myös, että kaikissa leffoissa Suuren salin takkatuli on ollut aito.
potter
Näitä vaatteita oli kiva tutkailla, ku näki helposti minkä kokosia ne näyttelijät on ollu. Emma Watsonin neljännes leffas käyttämä iltapuku oli kyllä niin kaponen, et pahaa teki, mut sit ykkösleffassa käytetyt jouluset villapaidat taas oli niin pieniä, että ihan nauratti!
potter2
Pakko sanoo kritiikkiä sen verran, että noi nuket pilas ainaki omalla kohdalla sitä aitouden tuntua jonkun verran. Oispa ollu sellaset vahakabinetin tyyliset nuket ni ois ollu vie huikeempaa!
potter3
Jokku noi lavasteet oli kyllä niin huikeita ja mietti vaa, et kyl sie taidepuolella on riittäny pähkimistä, et miltä kaikki näyttää. Ja sit jonkun pitää vie rakentaakki ne! Lavastevastaavan mukaan kaikki taideosaston ideat saatiin kyl toteutettua, et Pottereiden lavastuksis ei kauheesti oo kompromisseja ilmeisesti tehty.
potter5
Näitäki puteleita ku miettii, ni kaikki noi lappuset niissä on käsin kirjotettuja samoin ku kaikkien taikasauvaboksien kuvaukset Ollivandersilla.
potter6
Niissä tuhansissa kirjeissäki on varmaa ollu aika puurtaminen, kun kaikki noi leimat on laitettu käsin...
potter8
Viistokuja oli kyl yks parhaista jutuista siellä! En oo esim ikinä leffoista tajunnu, että se pankki on oikeesti vino?
potter10
potter9
Mut viistokujaakin paremi kokemus oli kyl toi Tylypahkan pienoismalli, jota on käytetty kaikkiin ulkokuviin linnasta ja esim niihi kohtauksii missä vuodenaika vaihtuu. Pienoismalli nimitys saattaa vähä hämätä, koska toi oli oikeesti valtava! Sie huoneessa oli sellanen hiljanen dramaattinen musiikki ja valaistus vaihtu ja näytti miltä linna näyttää päivällä ja yöllä.
potter7
©Marle Kääriäinen
Ja olihan sitä kermakaljaaki vedeltävä ihan kaksin käsin ;-)
****
Too lazy to translate - once again. But have to say that the Harry Potter Studio -tour in London is amazing! Go there!

28 comments:

 1. Mä olen niin kateellinen sulle! Mulla meni koko ajan kylmät väreet kun kattelin näitä kuvia, mä niin meen tonne joskus. Mun on pakko päästä tonne asdfghjkl otan mun kaikki parhaimmat kaverit mukaan ja me jäädään asumaan tonne ja vedetään kermakaljaa niin että ollaan pahempia alkoholisteja kuin Winky. Ja nää kuvat on ihan huippuja eikä ollenkaan huonolaatusia, paljon parempia kuin mitä mä saisin otettua edes normaalissa päivänvalossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-DD hyvä suunnitelma!
   Kiitos paljon :-)

   Delete
 2. Mä haluun tonne!!! :)
  Harry Potter <3

  ReplyDelete
 3. mmmh<3 pakko mennä tonne. orgasmeja jo näistä kuvista. aaaaaaaaah

  ReplyDelete
 4. Anonymous5/29/2013

  Hei missä toi juttu oli, paljon maksoi ja kuinka kauan kesti ?:) oon itekki Lontoossa ja vielä olis vähän aikaa käytettävänä ennen kesälomaa Suomessa :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saat ehkä parempaa tietoo jos googlaat :-D
   Mut muistakaa varaa liput etukäteen, sieltä paikanpäältä ei saa ostettua!

   Delete
 5. OON. NIIN. KATEELLINEN. kuolen O_O hp 4evah beibeh

  ReplyDelete
 6. Vau ai että! Tahdon tahdon tuonne!

  ReplyDelete
 7. tuntuu tyhmältä toistella samaa mitä muutkin jo on sanonut, mutta apuaa oon niin kateellinen! mun on pakko päästä tuonne joskus, ihan pakkopakkopakko!! :D ja muuten ihana asu sulla, toi mekko on ihan supersöpö :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :-D
   Kiitos paljon! Vähä vinksin vonksin tossa, ku oli nii kiire juoda :-DD

   Delete
 8. hmm ihan ku oisin saanu heidän nettisivuiltaan sellasta infoo et kuvia saa ottaa omaan käyttöön, ei levittää..?

  ReplyDelete
  Replies
  1. "There are lots of exciting photo opportunities throughout the attraction to ensure you take home an everlasting memory. The taking of photographs and video footage with handheld cameras and mobile devices is allowed in all areas of the Studio Tour, apart from within the pre-show cinema and green screen areas. Filming with the use of flashes, tripods and other specialist photographic equipment is not permitted.

   If you are press, a camera crew or commercial photographer, please contact our press office for further information."

   Tää on kaikki info mitä mä sivuilta löysin ja tuo ei kyllä missään vaiheessa mainitse et mihin kuvia sais/ei sais käyttää :-)

   Delete
  2. joo menin vast nyt itekki kattoo uudestaan, mut muistelin, ku ite kävin tuolla nii et olisin kattonut ettei niitä sais laittaa mihkää. en sit laittanu omaan blogiinkaa :--o sori tästä, kumma juttu

   Delete
  3. nyt vaa postailee siitä sit ;-)

   Delete
 9. Anonymous6/09/2013

  hei myytiinks siel niitä ihme karkkijuttuja mitä siinä leffassaki oli niiku esim. niitä suklaasammakoita? kun floridan siellä harry potter jutussa myydään, niin aattelin vaan kun tonne lontoon studioon oon menossa :D

  ReplyDelete
 10. Anonymous6/12/2013

  Ää herranjumala mä voisin jopa melkein murhata jonkun et pääsisin tonne!! Oon niiiiiiiiiiiin kateellinen sulle :DDd mutta kuvat helpottaa, kiitos niistä (;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha eippä mitää, hienoo oli kyl!

   Delete
 11. Anonymous6/18/2013

  Aaahh.. Ihana paikka <3 Miten kauan kesti suunnilleen kiertää tuo paikka? ite oon menossa heinäkuussa tuonne(wuhuuuu <33) niin siks kysyn :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuos alla vastasinkin, ja oli kyl mahtia!

   Delete
 12. Anonymous6/18/2013

  +mihin aikaan alotitte kierroksen? me ei saatu kovin aikaista aikaa, kun ei tarpeeks ajoissa varattu lippuja.. että toivottavasti ehdin kattoo kaiken :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me mentii kahelta ja joskus 16:30-17 se tais olla ku pois tultiin veikkaisin... + sit mentii ostoksille sinne haha

   Delete

Leave a comment!