12/03/2013

.december 3rd.

valmis3
Tää on sellanen kuva, jonka miellän yhtenä parhaana kuvanani. Aika monet varmaan kattoo, että kuvassa on pelkkää suttua ja ymmärrän sen kyllä täysin. Ite kuitenkin pidän tän kuvan väreistä, koska kun kuvaa kattoo hetken pidempään huomaa että kuva on rakennettu neljälle värille; oranssille, siniselle, vihreelle ja mustalle (jos sen nyt voi väriksi laskea). Erityisesti sininen ja oranssi tässä kuvassa viehättää mua, koska rakastan vastavärejen yhdistelyä kuvissa.
Toinen asia mistä tykkään kuvassa on se kuinka se on jaettu kolmeen neliöön. Tällänen tilojen erittely on muutenkin aika tyypillistä ja toistuvaa mun kuvissa, vaikka teenkin sen tiedostamatta. Tällänen tasanen jako kenties rauhottaa tätä muuten aika voimakasta kuvaa hieman.
Pitkä valotusaika on mun mielestä lähes poikkeuksetta hienoa, ku sen on tehty tarkoituksenmukaisesti. Tässä kuvassa se piilottaa mallin henkilöllisyden, joka tekee henkilön helpommin samaistuttavaksi. Pitkällä valotusajalla on myös osoitettu, että malli on ollut liikkeessä.
Mielestäni kuvan ottohetki oli erittäin ratkaiseva kuvan kannalta. Katulamput olivat jo syttyneet, joka tuo oranssin valon ja lisäyksityiskohtia taustaan, mutta taivas oli kuitenkin vielä vaalea, jolloin se sopii hyvin yhteen mallin takin kanssa.

Mun mielestä tää on sellanen kuva, että se tarvis olla tosi isossa koossa päästäkseen kunnolla oikeuksiin. Mun kuvisope Englannissa sanokin, että se haluais tästä sellasen 5m x 1,5m taulun itelleen. Ehkä mä saisin tän joskus vielä tulostettua itelleni sellasessa jättikoossakin.

2 comments:

 1. Vilma: Musta on väri mitä suurimmassa määrin. Sitä on vielä montaa eri sävyäkin! Saisit nyt moukkua aasialaisilta taiteilijoilta :D ja oon samaa miletä siitä että tässä kuvassa se rakenne ratkasee sen upeuden ja tykkään itekin tän mallisista kuvista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos lähdetään hiuksia halkomaan, niin voisin sanoa, että tässä kuvassa ei edes ole mustaa, koska me molemmat tarkastelemme tätä kuvaa näytöltä jotka käyttävät additiivista värijärjestelmää (RGB), joten illuusia mustasta on vain päässämme. Itse kuulun tähän kuntaan, jotka käsittävät värin valona :-D

   Mutta siis kiitos paljon! Ja toi muotohan viehättää luultavasti suurintaosaa ihmisistä keillä on kaks silmää, koska kuva on rajattu vastaamaan ihmisen kahden silmän näkökenttää, kun ne tuijottaa suoraan eteenpäin :-D

   Delete

Leave a comment!