4/02/2014

.tattoos.

Tälle postaukselle oli ollu jonkun verran kannatusta, eli ajattelin moisen sitten väsätä! Olin ajatellut ottaa kerrankin ihan kunnon kuvat tatskoista, mutta se ajatus kaatuikin sitten motivaation puutteeseen, vaikka tän blogin onkin tarkotus edelleen mahtua valokuvausblogien alle. Olin ajatellut lykätä tätä vähän eteenpäin, koska oon toivottavasti vielä ennen kesää saamassa 9. tatuointini, mutta koska siitä ei oo mitään varmuutta vielä päättelin, että parempi postailla nyt, kun vielä muistan!
tatska
Nää oli mun ihan ensimmäiset tatskat (huhtikuu 2013), jokka kävin ottaa mun hostien kanssa Great Yarmothin high streetillä sijaitsevassa walk in tatskapaikassa. Jälki ei ehkä oo parasta, mikä oikein korostuu tässä kuvassa, en mä niitä noin läheltä yleensä kattele ni ei oo ennen tätä pistäny silmään. En tiedä "syyttääkö" tästä tatuoijaa, koska ite vedin vanssit jalkaan heti tatskaamisen jälkeen, joka on voinu vaikuttaa paranemiseen. Jalkapöydän tatskojen sanotaan myös kuluvan muita nopeemmin, mikä ainakin nyt vaikuttais pitävän paikkansa, kun vertaa muihin tatuointeihin.
Olin ensin ajatellut sellasta kirjotuskonefonttia näihin, mutta päätin, etten halua näiden olevan nii helppolukuset, koska ne kuitenkin edustaa henkilökohtasta asiaa ja siten valitsin tollasen vähä klassisemman tatskafontin, jonka pitäis myöhemmin ilmojen taas viilennettyä joskus alkutalvesta koristaa myös mun kylkeä kliseisen rib-tatskan muodossa :-D
Jalkapöydät olivat hyvä ensimmäinen tatuointikohde, koska en tiennyt miten kovaa kipua odottaa tatuoinnin aiheuttavan ajattelin, ettei se edes ollut kivulias kohta, vaikka tatskaaja hinkkaskin samoja kohtia useaan otteeseen. Ikävältä tuntui vain pikkuvarpaiden päällä (sen verran, että hieman silmät vetistyi, muttei mitään kestämätöntä!) ja se kun neulan tärinän tunsi polvessa asti, kiitos luisen jalkapöydän. Myöhemmät tatskat ovat olleet huomattavasti kivuttomampia (erityisesti reisien tatskaaminen oli erittäin miellyttävää puuhaa, kiitos rasvakerroksen!) ja nyt hieman kammoankin kipuilevempien alueiden tatskaamista, mutta siitäkin pelosta on päästävä yli.
Aina sanotaan, että ei oo korrektia puhua raha-asioista blogissa, mutta jos lifestyle-bloggarit kertoo niiden vaatteiden hintoja, miksen mäkin näiden tatskojen? Kuitenkin ne teitä kiinnostaa :-D Eli nää makso yhteensä 50 puntaa (olisko joku 60-70e) eli ei oltu todellakaan hinnalla pilattu! Tekis mieli palata sen kylkitatskan hakuun jo kesällä, mut toisaalta 2vk ilman rintsikoita (toivottavasti) helteessä ei houkuta.
tatska2
Pöllöt otin heinäkuussa 2013 tamperelaisessa Free Bird Tattoossa ja Titta taituroi nää. Tästä eteenpäin Titta onkin ollu ainoo kenen neulan alle oon uskaltanu mennä, koska näistä tuli just sellaset ku halusin! Lähetin yhen kuvan, joka vastas vähä niinku mitä halusin ja sitten epämääräsesti selitin sähköpostissa mitä muutoksia haluan ja sitten paikanpäällä kerroin vielä, mikä ei miellytä uudessa designissa ja pikkumuutoksin saatiin aikaseks nämä :-) Luottamus heräs jos siirtokuva vaiheessa, kun puoltuntia aseteltiin pöllöjä paikalleen, että varmasti olis samalla tasolla. Ite olin kokoajan sitä mieltä, että hyvin ne on, mutta Titta jakso puunata :-D Kuvassa lahkeiden eripituisuus hämää ja voin vakuuttaa, että nää on kyl ihan millillee samassa kohassa, kun seison normaalisti.
Nää pöllöt on nimetty Kateks ja Williamiks, koska ottohetkellä ne oli kauheen pinnalla mediassa. Titan kanssa vitsailtiinkin, että kai mun pitää palata jossain vaiheessa Georgekin hakemaan. Pöllöjen on tarkoitus symboloida viisauden hyvää ja pahaa puolta. Aluks pelkäsin, että näyttää tyhmältä, kun ne on tavallaan samanlaiset, mutta silti erilaiset, mutta ei se oo kyllä kertaakaan kaduttanut. Usein ihmiset luulee, että ne on samanlaiset ja vasta hetken tutkittuaan huomaa erot, mikä tekee näistä mun mielestä paljon mielenkiintoisemmat. Oikeanpuoleinen Kate pöllö onkin tulevaisuudessa saamassa hieman jatkoa (toivottavasti jo ennen kesää, mutta Titta on kyllä varmaan aika kiireinen, enkä uskalla tän projektin kanssa todellakaan mennä kenenkään muun luo!) ympärilleen, mutta se on niin vaikee selittää, että näette sitten joskus.
Näillä oli muistaakseni hintaa tasan 400 euroa ja 4 tuntia tais mennä yhteensä koko prosessiin. Vaikka omia lempparitatskoja onkin vaikee tietysti nimetä ja mieli muuttuu jatkuvasti, ni nämä kaks (tuo romanttisempi Kate erityisesti) on kyllä kärjessä tällähetkellä, koska käytän enemmän hameita nykyään ja tykkään kuinka ne pilkottaa helman alta :-) Kunpa löytäisin jostain vielä hienoja shortseja, joita käyttää kesällä, niin pääsis kunnolla esitteleen paria!
tatska4
Nämä kävin ottamassa kaikki kerralla Marraskuussa 2013 (huomatkaa, että en oo sen jälkeen ottanu tatskoja, joten paniikki ettei tatska-aikaa saiskaan enää ennen kesää on suuri!!) myöskin Titan hellässä huomassa. Joku saattaa ajatella, että ompa tyhmää mennä ottaan neljä tatuointia kerralla ja vielä noin näkyvään paikkaan, mutta nää oli kaikki harkittuja ja rakkaita ideoita + taloudellisesti kannattavampaa, ottaa tälläset pikkutatskat kerralla. Aikaa näihin tais mennä 2,5h ja maksoin 200 euroa, kun normaalisti jokaisen tatuoinnin aloitushinta olisi ollut 80e jos olisin ne erikseen hakenut. Tän tatuointikerran yhteydessä korjailtiin myös pöllöparia hieman, minkä Titta tekee aina ilmaiseksi mun ymmärtääkseni, mikäli erhe ei ole asiakkaan itse aiheuttama, esimerkiksi hoito-ohjeiden noudattamattomuudesta johtuva. Näihin tatskoihin Titta käytti lopuksi perus elmukelmun sijaan jotain fancya palovammalaastaria, joka on hengittävää materiaalia ja liimautuu ihoon, muttei itse tatuointiin - nerokasta! Näin vältin mustetahrat ja lakanoiden ihoon liimautumisen. Irrottaminen seuraavana aamuna tosin tuntui samalta kuin jesarin ja onnistuinkin rikkomaan ihoni kyynärtaipeesta. Tästä huolimatta tämä oli mielestäni loistava keksintö ja hyödyllinen pikkutatskoihin, muistakaa vaan sheivata siitä ympäriltä, koska muuten saatte vahauksen kaupanpäälle.

Aloitetaan sepustukset vaikkapa kamerasta, joka on melko ilmiselvä valinta mulle ja tuskin kaipaa kauheasti selittelyä? Olin aluks epävarma sen mustista osista, koska en tiennyt sopiiko se muihin tatuointeihini, mutta lopulta olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen, koska kameraksi tunnistaminen on näin helpompaa. Koska en tykkää varjostuksista omissa tatskoissani, oli tälläinen vanhanaikaisempi pokkaritatska parempi vaihtoehto, kuin yksityiskohtainen järkkäri.
Ranne oli valehtelematta melko kivulias paikka, muttei yhtä paha kuin jalkapöydät mielestäni. Itselläni värittäminen sattuu aina paljon enemmän, vaikka useat sanookin, että ääriviivat on pahin osa, joten tämäkin selittää aika paljon. Ranteen iho on ohutta, joten vertakin vuoti melko paljon ja koska vartalon ääriosat (miten niitä kutsutaan) turpoaa enemmän kuin esim reisi, oli ranne tatskaamisen jälkeen aikamoinen pallo, puhumattakaan seuraavasta aamusta! Kuumottelu tämän tatuoinnin kohdalla oli myös pahempaa kuin muiden, mutta paraneminen ehdottomasti nopein!

Sitten on vuorossa Iso-britannian kartta! Joku pappa pubissa jo huomauttikin, että mun täytyy kohta poistaa Skotlanti tästä, koska se yrittää itsenäistyä tänä vuonna. Huomauttaisin, ettei tämä kuitenkaan muuta maantieteellistä faktaa, että se on yhä kiinni samassa saaressa. Tatuointihan käsittää Englannin, Walesin ja Skotlannin = Iso-britannian saaren, ei koko yhdistynyttä kuningaskuntaa. Mielestäni tämä oli parempi vaihtoehto, kuin pelkän Englannin kartan tatuoiminen, koska se näyttäisi käsivarressa vain epämääräiseltä klöntiltä, tämä tatuointi on kuitenkin helppo tunnistaa.
Välillä tuntuu hassulta olla Englannissa tän tatskan kanssa, mutta en mä siihen enää oikeestaan kiinnistä huomiota. Aluks olin ajatellut tatuoida Suomen kartan toiseen käteen, mutta jotenkin se ei kuitenkaan tuntunut oikealta.
Idea tähän tatskaan lähti siitä, että halusin jonkun muiston vaihtovuodesta iholleni, koska siinä ajassa koki paljon ja selvitti ittensä vähän selvemmille vesille oman ittensä kanssa. Englanti teki myös lähtemättömän vaikutuksen muhun ja on aina mun sydämessä, joten tää tatuointi tuntu luonnolliselta. Oon pitkään ihastellut niitä maailmankarttatatuointeja, jotka tuntuu olevan lähes yhtä yleisiä nykyään, ku kylkitatskat. Maailmankartta ei kuitenkaan kuvastanu mua tai ollut niin henkilökohtainen, koska mulle ei ihan totta puhuen oo enää sellasta paloa matkustella, mitä ennen oli. Matkustusinto lähti siitä, että olin vähä out of place täällä Suomessa, mutta Englannissa sitä vaan löysi jotenkin sen paikkansa. Totta kai oon edelleen erittäin kiinnostunu vieraista kulttuureista, mutta en samassa mittakaavassa ku ennen.

Kaks ylintä kuuluu samaan pakettiin, ne on samalla tavalla pari kuinka pöllötkin on. Yleensä kun ihmiset kysyy näistä vastaan, että ne vaan kuvastaa matkustelua yms, mutta kuten edeltävästä kappaleesta toivottavasti luitte, ei se oo mulla ihan tatuoimisen arvonen asia nykyään. En kuitenkaan yritä selittää näitä kahta tatskaa tuntemattomille small talk keskustelussa. Selitänhän mä tätä nytkin tuntemattomille, mutta tilanne on eri ja kirjottaminen on helpompi tapa. Eli siis nää tatskat kuvastaa jollain tapaa elämän kiertokulkua ja sellasta "life goes on, don't take it so seariously" -asennetta. Ihan sama miten sä meet eteenpäin, lentämällä tai ympyrää kelluen pikku veneessäs, ni jossain vaiheessa uudet tuulet puhaltaa ja sä tuut pääseen eteenpäin. Kaikella on tarkotuksensa ja elämä ohjaa sut jossain vaiheessa oikeelle tielle :-)
Olin ensin päättänyt paperilennokista ja aloin sitten miettiin sille paria, kunnes keksin paperiveneen. Sit ku lähin ettiin kuvia, mitä lähettää Titalle huomasin, että jollain toisellakin oli tää ihan sama pari! En kyl muista enää, että missä sillä ne oli, mut silti vähän ärsytti, että joku muukin oli keksiny tän idean. Taidepiireissä tähän asiaan nyt on kuitenkin totutteleminen muutenkin :-D

Tästä päästäänkin sitten vähän yleiseen pohdintaan. Eli vaikka tykkäänkin yksilöllisistä ja omaperäsistä tatskoista, ni en mä aijo jättää mitään tatuointia ottamatta vaan siks, että jollain muullakin on sellanen. Pitkään mietin, että voinko mä tatuoida kylkeen sitä tekstiä, jonka haluan vaan siks, että kaikilla tuntuu nykyään olevan sellanen ja ajattelinkin, että onko se uus tramp stamp. Nyt oon kuitenkin tullu tulokseen, että se on mun vartalo kuitenkin ja jos se teksti nyt näteimmin siihen kylkeen istuu, ni en mä aijo sitä vaihtaa vaan siks, että se sattuu oleen tällä hetkellä joku muoti-ilmiö.

Kuten huomasitte, kaikilla mun tatskoilla on merkitys ja olinkin pitkään sitä mieltä, että en halua ikinä tatuointia ilman merkitystä. Nykyään kuitenkin katon vähä suopeammin sellasia koristetatuointejakin ja kenties sellasia eksyy joskus munkin ihoon. Tällä hetkellä suunnitelmissa olevilla neljällä lukkoon lyödyllä tatuoinnilla on kaikilla kuitenkin merkitys, koska noiden tärkeiden asioiden kautta mun tatuointi-ideat yleensä syntyy. Pitkään olin ajatellu tatuoivani vihkisormukseni sitten joku päivä oikeen sormuksen sijaan, mutta luettuani kaikkia kauhutarinoita sormitatskoista oon vähän ehkä perääntynyt ideastani. Joku tatuointi siitä on kuitenkin sit varmasti tulossa, ei vaan välttämättä sormeen :-D

13 comments:

 1. Hurjan ihania tatuointeja, sopii sulle ihan mahtavasti!! Hhaha nousi kauhea tatuointikuume :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla :-) mun tatskakuume oli jo vähän hellittänyt noiden vikojen tatskojen jälkeen, mut nyt se on taas ihan huipussaan :-D

   Delete
 2. Tosi hyvää tekstiä ja ihanat leimat! Pakko kysyy, että mitä kamaluuksia noista sormitatskoista on, en ookkaa koskaa enne kuullut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja kuulemma leviää kauheesti ja kuluu myös tosi helposti :/

   Delete
 3. voi aaa kiitos tästä leimakuumeen nostatuksesta......... :D koko ikäni oon varmaan ihastellu tatskoja, siittä asti kun mun serkku sai tatuoinnin yläasteikäsenä mun ollessa ihan pikkutyttö. Äiti on kuitenki sanonu että vasta kun oon 18, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää joo. Mutta siihe on tasan vuosi vielä!! Suuret suunnitelmat kyllä on ja oon jo päättänyt minkä tatskan haen sinä päivänä kun tulee 18v täytee :3

  Maailmankartta tatska, ah, ärsyttää kun se on niin yleinen mutta niinku sanoit itekin, niin eikai sen välii jos vaan ite tykkää ja haluu sellasen. Ite oon suunnitellu että oikeesti vedän selkään ison maailmankartan ja merkitten siihen maat joissa oon käynyt. Ainakin tällä hetkellä vielä tuntuu että matkustaminen on ja aina tulee olemaan iso osa mua. Mutta ei varmaan ihan ekaks tatuoinniks kuitenkaan. :)

  ReplyDelete
 4. ja ainiin, oon aina yhtä rakastunut näihin sun leimoihis :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha kuulostat aika samalta ku mä, sillon ku ei vielä ollu tatskoi, mutta usko mua - tatskakuume vaan pahenee sitten kun ekan on ottanu :-D ja kiitos!

   Delete
 5. wow, love those pictures and tattoos are amazing.
  I love your work in general. You have such a talent and an eye for beautiful things. :)

  xx Rebekah

  http://flirting-with-fashion.blogspot.de

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, I'm very flattered :*

   Delete
 6. Anonymous6/01/2014

  toi paperairplane on ihana

  ReplyDelete
 7. Todella ihania tatuointeja :) Millanen paikka toi kyynärtaipeen yläpuoli on ottaa tatuointi? Kamaluuksia sen arkuudesta olen kuullut, mutta olen sitä nyt pyöritellyt reilun vuoden varmaan mielessäni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ei se oo yhtään paha. Nykyään mulla on tatuointi osittain polvitaipeessa ja kyl se sillon kipeetä teki hetken, mut esim paraneminen ei oo mitenkään hirveempi kuin muidenkaan tatuointien, kunhan käyttää hameita hetken aikaa. Se aika mitä tatuoiminen kestää ei oo varsinkaan noin pienellä alueella niin pitkä, etteikö sitä kestäis. Tuntuu samalta kuin paperiviilto, mut vaan useita kertoja putkeen :-D

   Delete

Leave a comment!