3/13/2015

.cambridge half marathon.

blog-7
Tässä sitä ollaan lähössä ihan vaan tavalliselle lenkille…
blog-8
Tadaa! Eipäs ollakkaan, vaan ohjelmassa oiskin virallinen puolmaraton 4499 muun juoksijan kanssa!
blog-6
Tässä kohtaa vielä hymyilytti ku ei tienny mitkä ruuhkat oli vielä edessä
blog-3blog-5
7,5 kilometrin kohalla edelleen ruuhkassa, mutta energiageelit sai vielä hymyileen! 10km kohalla hymy oliki jo vähä hyytynyt, kun ruuhka hälveni viimein ja pääs pinkoo vähä kovempaa.


blog
Loppukiri tuntu kestävän ikuisuuden, mutta oli täysin sen arvosta ku sai tietää aikansa!
blog-2blog-4
Tais olla eka kerta ku juoksin iron manin, spidermanin, thorin yms sankareiden kanssa! Onnellisena maalissa hienon mitalin kanssa :-)

Sunnuntaina otin osaa mun toiselle puolmaratonille ja ilmottauduin mukaan vaan 1,5 viikkoo ennen tapahtumaa, kun yks juoksuclubilainen myi paikkansa. Treenaaminen ei siis ehkä ollu ihan niin pitkällä ku ois voinut olla, mutta ahkera juoksuclubin kanssa juokseminen oli onneks tehnyt tehtävänsä! Tavote toukokuussa järjestettävälle Helsinki City Run -puolmaratonille oli alittaa 2 tuntia ja lähin vähän havitteleen sitä jo tälle juoksulle, mutta sitten kuulin että kuulokkeet on kielletty ja vaivuin vähän epätoivoon ja kun eka 10km oli juostu hirveessä ruuhkassa (olin hitaammassa lähtöryhmässä ku mun ois kuulunu olla, koska niitä ei voinu enää vaihtaa sillo ku ostin numeroni, joten jäin kaikkien hitaampien juoksijoiden taakse, ku ohittaminen oli liki mahdotonta) menetin täysin toivoni.

Koska en saanu pitää kuulokkeita, en myöskään kuullu Sportstrackeria eli mulla ei ollu hajuakaan mikä mun vauhti oli. 10,5km kohdalla sit päätin kurkistaa ja huomasin, että matkaan oli mennyt vaan tunti ja muutama sekunti, eli jos kiristän nyt tahtia pääsisin vielä alle kahteen tuntiin. Onneks sillon ruuhkakin alko hälveneen ja pääsin vähä kaasutteleen. 16km kohdalla katoin taas kelloo ja matkaan oli menny 1,5h ja sillo ajattelin etten millään pysty juoksee vähä yli 5km alle 30min kun se on välillä vaikeeta ihan omana matkanakin, saati sit 16km jälkeen :-D Siinä epätoivossa en sit tajunnu et mähä olin just juossu vie pidemmän matkan alle puoleen tuntiin. Tää on taas yks niistä loogisista ajatuksista mitä päässä pyörii tollasessa kisatilanteessa. Näin matkalla kun joku vanha mies pudotti kävelykeppinsä ja ajattelin, että poikkeen reitiltä ja meen nostaan sen sille ja 19,5km kohdalla joku oli pyörtyny maahan ja sillä oli kyllä hoitajat siellä jo pitämässä huolta mutta silti jostain syystä ajattelin, että pitäis pysähtyä ja kysyä onko se ok (näin sen myöhemmin poikansa kanssa maalissa, eli älkää huoliko kaikki hyvin!), eli kaikkee tyhmää sitä ehtiikin ajatteleen!

Olin alkumatkan hakenu lisäenergiaa juomapisteillä jaettavista energiageeleistä (osin siks että just ennen lähtölaukausta iski kamala nälkä ja se ei hellittäny kun vasta vähän ennen 7km), mutta ne alko närästään joten loppumatka oli pakko juosta ilman ja koitin sitten juoda vaan vettä vähän enemmän, varsinkin kun oli melko kuuma päivä. Energiageelien vaikutuksen loppumisen huomas kuitenkin aika helposti varsinkin loppumatkasta ja viimenen 2km olikin aikamoista taistelua, mutta ei kuitenkaan yhtä paha ku Tampere Puolmaratonilla syyskuussa, kun melkein pyörryin 18,5km kohdalla. Kun viimein pääsi maaliin ni olo oli kyllä niin mahtava!
Oon joskus nähny kuvan jossa hienosti suomennettuna luki: "Ennen kisaa mietit miks hitossa oot taas tekemässä tän, mutta maalissa mietit millon voit tehä sen uudelleen". Ekaan lauseeseen samaistun aika helposti (lähtöviivalla aloin melkein panikoimaan, ku se kamala nälkä iski, jännitti ja Rickiekin oli menny jo lähtöviivan toiselle puolelle ottaan kuvia), mutta oon ihan tyytyväinen ettei tarvi juosta puolmaratonia nyt kahteen kuukauteen :-D
Ainiin, jos joku miettii ni kyl mä sit lopulta pääsin siihen tavoteaikaan, just ja just mutta pääsin kuitenkin, eli maalissa olin ajassa 01:59:24! Oma kello näytti 02:00:08 eli vähä kyllä jännitti virallisia aikoja metsästäessä, että oliko menny 2h rikki vai ei! Pakko kyllä kiittää Haverhill Runnin Clubia näistä mun ennätysajoista, koska ilman niiden tiistain vauhtitreenejä en ois ikinä saanu mun ennätyksiä rikottua, varsinkin kun kärsin koko syksyn ja talven terveysongelmista en ois ikinä saanu kuntooni takasin näin nopeesti ilman juoksuklubin tukea :-)

Anteeks tälläsestä sekalaisesta maratonpostauksesta (HEHE) vaikee koota ajatuksiaan, ku kuten tekstissä kerron juoksun aikana kaikki ajatukset on enemmän tai vähemmän outoja ja kun se on viimein ohi et muista puoliakaan asioista mitä on tapahtunu. Kaikki kuvat on Rickien ottamia, ja silläkin kyllä piti kiirettä ku sai juosta edestakasin kuvauspisteiden välillä ja huolehtia että ehtii vielä maaliin ennen mua :-D

2 comments:

 1. Huippua, oot mun juoksuinspiraatio! :> Mitenkä noi geelit toimii?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :-) Ne on periaatteessa vähä ku urheilujuoma pakattu tiiviimmin nii et saa enemmän energiaa nopeemmin ja helpommin ja ilman hölskyvää tunnetta vatsassa. Ne on enimmäkseen vaan hiilihydraattia, mistä juostessa saa kaikkein nopeiten energiaa ku kropan hiilihydraattivarastot on jo käytetty.

   Noita sai sieltä goodiebagis mukaankin, ni kokeilen varmaa muutamilla pitkillä lenkeillä vie niitä et kroppa tottuu niihin ja sit Helsinki City Runilla saa ehkä paremman hyödyn irti. Ite en kuitenkaan käyttäis geelejä peruslenkeillä vaan ehkä yhen pitkäl lenkillä jos tuntuu et hyytyy ja muuten sit vaa kisatilanteissa. En osaa vie sanoo et onks noi iha lumetta :-D

   Delete

Leave a comment!